23/09/2016

Ορμπάν: «Αυτοί που ήρθαν παράνομα πρέπει να συλληφθούν και να απελαθούν»,

"Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νησί, θα μπορούσε να είναι μια παραλιακή περιοχή στη Βόρεια Αφρική, αλλά την ασφάλεια και τις προμήθειες αυτής της περιοχής πρέπει να τις εγγυάται η ΕΕ για το δικό της συμφέρον. Πρέπει να δημιουργήσουμε μεγάλους προσφυγικούς καταυλισμούς έξω από την ΕΕ, των οποίων η Ένωση θα εξασφαλίζει την ένοπλη ασφάλεια και την οικονομική υποστήριξη. Όλοι όσοι ήρθαν παράνομα πρέπει να επιστρέψουν εκεί. Εκεί θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άσυλο. Υπάρχει μόνο μία λύση που ωφελεί όλους, ανάμεσα στους οποίους εμάς που δεν αντιμετωπίζουμε ακόμη πρόβλημα, επειδή υπερασπίσαμε τον εαυτό μας και χώρες όπως η Γερμανία, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: Να βγάλουμε (τους μετανάστες) έξω από την Ένωση. Τα σύνορα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, διότι μας προστατεύουν. Μερικοί φαντάζονται έναν πλανήτη χωρίς σύνορα. Είμαι ένας απ' αυτούς που δεν θα ήθελαν να δουν τον πολιτισμό του κόσμου να αλλάζει."

Στην εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης πριν το δημοψήφισμα για το προσφυγικό η Βουδαπέστη υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι σε ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν περιοχές που είναι «απαγορευμένες ζώνες» εξαιτίας της «παρουσίας ξένων». Οι Ούγγροι ρωτώνται εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με τo να «μπορεί η ΕΕ να επιβάλει την επανεγκατάσταση μη ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου». Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε στην Ουγγαρία η διανομή ενός φυλλαδίου που εξηγεί λεπτομερέστερα τις θέσεις του «όχι στις ποσοστώσεις». Η εκστρατεία της κυβέρνησης αναφέρει:
- «Το ξέρετε ότι από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης, έχει αυξηθεί η παρενόχληση γυναικών στην Ευρώπη;»
- «Το ξέρετε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι έγιναν από μετανάστες;»
- Σε ένα σημείο, στο κεφάλαιο «Η επιβολή αποδοχής μετεγκαταστάσεων απειλεί τον πολιτισμό και της παραδόσεις μας», το φυλλάδιο «πληροφορεί» ότι στην Ευρώπη υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αποφεύγονται επειδή οι Αρχές δεν μπορούν να διατηρήσουν τον έλεγχο εξαιτίας της παρουσίας ξένων. Στον σχετικό χάρτη σημειώνονται με κόκκινο αυτές οι περιοχές: Είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Η αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης ήταν άμεση. «Το φυλλάδιο είναι σαφέστατα ανακριβές» ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχουν περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο που να μην μπορούν να επιβληθούν οι νόμοι του Ηνωμένου Βασιλείου». Και η βρετανική πρεσβεία στη Βουδαπέστη επίσης διαμήνυσε την ενόχλησή της στην ουγγρική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment