05/09/2016

Νέα προκλητική στάση της Βαρντάρσκα στον Καναδά με αλυτρωτικές φωτογραφίσεις.

Η φωτογράφιση των διπλωματικών στελεχών της Βαρντάρσκα στον Καναδά μπροστά σε χάρτη που φαίνεται Ελληνικό έδαφος υπό την κυριαρχία της, είναι δείγμα της απόλυτης στάσης που κρατάει η γείτονα χώρα. Μάλιστα αυτό έγινε λίγο πριν την σύνοδο στην Μπρατισλάβα, γνωρίζοντας πώς οι ίδιοι έχουν κάνει αίτηση ένταξης στην Ε.Ε, παρόλα αυτά εμφανίζουν τέτοιες παρουσιάσεις που δείχνουν απειλή προς άλλο μέλος της Ένωσης.

Φυσικά δεν φοβόμαστε σαν στρατιωτικό μέγεθος την Βαρντάρσκα και το τι έχει ως ονείρωξη να επιτύχει ενώ η ίδια κινδυνεύει να γίνει η μισή Αλβανία και η άλλη μισή Βουλγαρία. Όμως είναι ένα δείγμα ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ, Ελληνικής στρατηγικής βίβλου σε θέματα εξωτερικών και διεθνών σχέσεων εδώ και πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα. Δεν μπορεί να πηγαίνεις να μιλήσεις για να βρείς λύση με κάποιον ενώ αυτός με το που κάθεσαι, βγάζει πάνω στο τραπέζι μαχαίρι και πιστόλι. Πως να εμπιστευθείς μια τέτοια κατάσταση όπου θα ζητηθεί να τεθεί στο τραπέζι το θέμα της ονομασίας μιας χώρας που δείχνει επιθετικές διαθέσεις προς την Ελλάδα;Την ίδια στιγμή στις 9.9.2016 στην σύνοδο αρχηγών κρατών που θα γίνει σε Αθήνα δεν υπάρχει καν σαν ζήτημα συζήτησης, η πρόσφατη τοποθέτηση της Βαρντάρσκα σαν χώρα-φράγμα (firewall) από πλευράς Ε.Ε και μάλιστα με χρηματοδότηση από στήριξη μελών της, απέναντι στα σύνορα της Ελλάδας για να αποκλείσουν εντός χώρας λαθρομετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή η Ε.Ε αρνείται και στην Ελλάδα να κινηθεί επιθετικά σε αυτό το κομμάτι κατά της Τουρκίας και των ίδιων των ροών.

http://www.geopolitics.com.gr/2016/09/blog-post_40.html

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":  "η Ε.Ε αρνείται και στην Ελλάδα να κινηθεί επιθετικά σε αυτό το κομμάτι κατά της Τουρκίας και των ίδιων των ροών". ΑΝ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΕΝ ΕΙΔΕΙ ...ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΟΧΩΡΑ-ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ..."ΑΛΛΟΙ".

No comments :

Post a Comment