15/09/2016

Ετσι θα ενταχθούν τα ..."προσφυγόπουλα" στα σχολεία

Τον τρόπο ένταξης σχολεία εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος μετέχει στην ειδική επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη των παιδιών προσφύγων. Το υπουργείο Παιδείας προνοεί για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, η συγκεντρωτική κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος. «Τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν εντός των δομών φιλοξενίας. Για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου υπάρχει ένα πρόγραμμα πρωινό, εντός των δομών φιλοξενίας, που αφορά τις δικές τους γλώσσες -τις μητρικές- και το οποίο πραγματοποιείται με συνεργασία των διεθνών οργανισμών και κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων, αυτών που έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμά τους» εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε: «Από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα, τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου θα τα παίρνουμε με τα λεωφορεία και θα τα πηγαίνουμε σε κάποια ελληνικά σχολεία, όπου θα διδάσκονται και μία ώρα την ημέρα Ελληνικά». Ο δε κατάλογος των σχολείων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, να κυκλοφορήσει σε περίπου μία εβδομάδα.

Ο κ. Αγγελόπουλος χαρακτήρισε ακατανόητες τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου του Δήμου Ωραιοκάστρου. «Χθες έγιναν οι δηλώσεις της υπεύθυνης δομής που έχει εμβολιάσει τα παιδιά πέριξ του Ωραιοκάστρου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ότι δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί χωρίς να έχει εμβολιαστεί στις συγκεκριμένες δομές. Όταν κάποιος θέλει να καταλάβει και να μάθει τι συμβαίνει στην περιοχή του και στους καταυλισμούς της περιοχής του θα πρέπει να αποταθεί στους αρμόδιους και να ρωτήσει» ανέφερε. «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε: θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους σε μια διαδικασία κοινωνικής ένταξης; Ή θέλουμε να φτιάξουμε γκέτο. Αν θέλουμε να φτιάξουμε γκέτο θα πρέπει να δεχθούμε και τις συνέπειες του γκέτο που βλέπουμε σε άλλες χώρες» κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Κε ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΓΚΕΤΟ ΟΥΤΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ Κε ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΑΜΙΣΘΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ; ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΕΤΕ; ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11000 ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.   

8 comments :

  1. Anonymous15/9/16 19:10

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΑ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. Anonymous15/9/16 19:32

    "Για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου υπάρχει ένα πρόγραμμα πρωινό, εντός των δομών φιλοξενίας, που αφορά τις δικές τους γλώσσες -τις μητρικές"! Έτσι θα "ενσωματωθούν"; Δαπανώντας χρήματα του ελληνικού (?) κράτους για να μάθουν τις δικές τους γλώσσες; και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στα ελληνικά (?) σχολεία, διαφορετικά θα είναι γκέτο;
    Μας περνούν για ηλίθιους, επειδή δεν έχει ξεσηκωθεί κανένας ακόμα και όποιος τολμήσει να μιλήσει κατηγορείται με ποινικές διώξεις για ρατσισμό...
    Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει είναι εναντίον των Ελλήνων...
    Ο αρχαιολόγος τι δουλειά έχει με το προσφυγικό [εποικιστικό δηλαδή] ζήτημα;
    Φαίνεται θα έδειξε καλή διαγωγή "θάβοντας" αρκετές αρχαιότητες που δεν "ταιριάζουν" με την ιστορία που θέλουν να διδάσκουν...

    ReplyDelete
  3. Anonymous15/9/16 19:39

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΕΤΣΙ;

    ReplyDelete
  4. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΚΡΗ;

    ReplyDelete
  5. Anonymous15/9/16 19:43

    ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ; ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΦΑΣΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ.

    ReplyDelete
  6. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ, ΠΑΜΠΟΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΣΩΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑΝ, ΤΑΧΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΕΕΕ ΑΣ ΕΚΛΕΙΨΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ'ΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΣΟ ΚΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous15/9/16 20:23

    ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ;;;ΤΙ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;;;ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΧΘΟΥΝ ΥΠΕΡ ΜΑΣ.ΕΙΔΑΛΩΣ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΩΝΟΜΑΣΤΕ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  8. Anonymous15/9/16 23:31

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ

    εδω κανεις λαθος αγαπητε ισχυς
    εμεις βλεπουμε να κραταει 8-9 χρονια ακομα μεχρι το οριστικο τελος, ή το θαυμα της διασωσης του ελληνισμου...
    αν κατορθωσουμε σε 3 γενιες απο τωρα , δηλαδη σε 100 περιπου χρονια να κρατησουμε εστω και την πελοποννησο ελληνικη με εστω 1 εκατομμυριο συνηδειτους ελληνες θα ειναι θριαμβος!!!!!!!!!!!!!!!!
    ενω ολοι οι υπολοιποι σαπιοι και τρυπιοι δυτικοι φραγκοι θα εχουν εξαφανιστει απο τον πλανητη....

    ReplyDelete