06/09/2016

"Αντεξουσιαστές και εισβολείς συνεργάζονται". ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ. - Ξεφυτρώνουν διαρκώς καταλήψεις «αλληλέγγυων»

Σάλο προκάλεσαν οι πληροφορίες που έφερε χθες στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία» για στρατολόγηση μεταναστών από οργανωμένες συμμορίες αντιεξουσιαστών και ποινικών, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας, η παρουσία μεταναστών σε καταλήψεις, επεισόδια και βιαιοπραγίες που έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει τη συνεργασία ποινικών και «μπαχαλάκηδων» με μετανάστες, ενώ μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι κατειλημμένα πανεπιστημιακά κτίρια, στα οποία πραγματοποιείται διακίνηση ναρκωτικών, έχουν μετατραπεί εδώ και καιρό σε άτυπα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχουν μπει ο πρόσφατος ξυλοδαρμός του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και οι συνεχείς επιθέσεις κουκουλοφόρων σε αστυνομικούς στους δρόμους των Εξαρχείων. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μεταλλαγμένες ομάδες κουκουλοφόρων, στις οποίες συμμετέχουν και μετανάστες που ήρθαν πρόσφατα στη χώρα μας» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών από το Πακιστάν έχει ενεργό ρόλο στη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και σε ένοπλες επιθέσεις, ενώ, όπως προκύπτει από τις έρευνες της Αστυνομίας, αρκετοί από τους μετανάστες που προχωρούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για αξιόποινες πράξεις, όπως κλοπές και βιαιοπραγίες. Αντιεξουσιαστές και ποινικοί προσεγγίζουν κυρίως νεαρούς μετανάστες 25-30 ετών από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, που έχουν μπει παράνομα στη χώρα μας από το Αιγαίο. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ακόμα και ανηλίκους, που μυήθηκαν στο οργανωμένο έγκλημα και στον αντιεξουσιαστικό χώρο σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, και διατηρούν διαύλους επικοινωνίας και με τους δύο χώρους. Οι αρμόδιες Αρχές ανησυχούν πάντως και για τους «εξαφανισμένους» μετανάστες, που εγκαταλείπουν ξαφνικά τα κέντρα φιλοξενίας χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό για την τύχη τους, καθώς εκτιμάται ότι λόγω των εμπειριών που έχουν βιώσει είναι πιθανό να εμπλακούν στο μέλλον σε ακραία περιστατικά βίας.

ΑΜΠΕ

Περισσότεροι από χίλιοι λαθρομετανάστες ζουν στα κτίρια του κέντρου της Αθήνας που τελούν υπό την κατάληψη των «αλληλέγγυων». Μεταξύ των Εξαρχείων, των Ανω Πατησίων και της Βικτώριας, έχουν καταληφθεί εννέα κτίρια προκειμένου να τους στεγάσουν. Ελληνες αλλά και αλλοδαποί «αλληλέγγυοι» που είχαν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στην Ελλάδα ως εθελοντές, διαχειρίζονται αυτές τις καταλήψεις, έχοντας δώσει στην κάθε κατάληψη το όνομα της οδού που βρίσκεται το κτίριο. Παλιά σχολεία, ξενοδοχεία και ιδιοκτησίες "επιστρατεύθηκαν" αιφνιδιαστικά και παράνομα στην εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού. Επεκτείνουν τις ”δραστηριότητές” τους σε όλη τη χώρα και η πολιτεία ή κοιμάται ή επιτρέπει συνειδητά αυτές τις καταλήψεις, που μπορεί ως προμετωπίδα να έχουν τη ”φιλοξενία” αλλά θα μας επιστρέψουν να είμαστε επιφυλακτικοί για το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα σε αυτές. Όλη η Ελλάδα ένας απέραντος καταυλισμός… Και συνεχίζουν…
- Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη κατάληψη βρίσκεται στο παλιό ιδιόκτητο ξενοδοχείο «Πλάζα», επί της οδού Αχαρνών, στην οποία ζουν 280 άτομα.
- Η δεύτερη, επίσης μεγάλη, κατάληψη είναι στα Ανω Πατήσια, σε ιδιόκτητο πενταώροφο κτίριο, πρώην παράρτημα του Νοσοκομείου Πατησίων, στην οποία βρίσκονται 177 άτομα.
- Το ξενοδοχείο «Ονειρο» στην Καλλιδρομίου και Τρικούπη στα Εξάρχεια φιλοξενεί 112 άτομα.
- Λίγο πιο χαμηλά, στο ιδιόκτητο διώροφο στη συμβολή Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα, βρίσκονται 87 άτομα.
- Στην κατάληψη της Νοταρά, που προσφάτως πυρπολήθηκε από αγνώστους, φιλοξενούνται 125 άτομα.
- Στη Δερβενίων έχει καταληφθεί ένα διώροφο κτίριο, ιδιοκτησία της ΕΡΓΟΣΕ, που χρησιμοποιείται ως αποθήκη ειδών για τις ανάγκες των καταλήψεων.
- Τρία κλειστά σχολεία άνοιξαν ξανά για να παράσχουν στέγη στους “πρόσφυγες”. Στον πεζόδρομο Πρασά στη Νεάπολη, το πρώην Λύκειο Αθηνών φιλοξενεί σήμερα 127 άτομα, ενώ το πρώην Γυμνάσιο στην Αραχώβης και Μπενάκη που λειτουργούσε στο παρελθόν και ως φοιτητικό εστιατόριο, φιλοξενεί σήμερα 132 άτομα. Το σχολείο στη Σουμερλή και Αχαρνών, κοντά στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενεί 115 άτομα.

http://www.elkosmos.gr/xefitronoun-diarkos-katalipsis-allilengion/

No comments :

Post a Comment