26/09/2016

Ισραηλινός υπουργός στην Αθήνα για τα ενεργειακά (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ)

Ο Υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Δρ. Yuval Steinitz, θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, όπου θα έχει συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με στόχο την περαιτέρω προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο. Συγκεκριμένα, ο Δρ. Steinitz θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, και τον Κύπριο Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, καθώς και τριμερή συνάντηση με τους δύο ομολόγους του. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην συνεργασία του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο στους τομείς του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο. Επιπλέον, ο Ισραηλινός Υπουργός Ενέργειας θα απευθύνει ομιλία στο 2ο Συνέδριο Global Oil & Gas South East Europe and Mediterranean Exhibition που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Στο παρελθόν, ο Δρ. Steinitz έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών και Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων και Πληροφόρησης. Η επίσκεψή του πραγματοποιείται στο πλαίσιο διευρυμένων διαβουλεύσεων και συνεργασίας σε θέματα ενέργειας μεταξύ Ισραήλ-Ελλάδας- Κύπρου.

Οι ηγέτες των τριών κρατών, και συγκεκριμένα οι Πρωθυπουργοί Benjamin Netanyahu και Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, συμφώνησαν να επεκτείνουν την ενεργειακή συνεργασία των χωρών τους στην τριμερή σύνοδο κορυφής που έλαβε χώρα στη Λευκωσία, τον Ιανουάριο. Ακολούθησε συνάντηση σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων υπευθύνων για θέματα ενέργειας τον Απρίλιο, στην Ιερουσαλήμ. Νέα συνάντηση των Γενικών Γραμματέων θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 26 Οκτωβρίου. Τον Αύγουστο, η διεθνής εταιρεία ενέργειας “Energean Oil & Gas” με έδρα την Ελλάδα, υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 100% των μετοχών των κοιτασμάτων φυσικού αερίου “Karish” και “Tanin” του Ισραήλ από τις εταιρείες “Delek Drilling” και “Avner,” οι οποίες αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης εταιρείας ενέργειας του Ισραήλ. Η εκτιμώμενη αξία της συμφωνίας φτάνει τα 148 εκατομμύρια δολάρια, και αντικατοπτρίζει την επιστροφή της επένδυσης της “Delek Drilling” και της “Avner” και τα μελλοντικά δικαιώματα από τις αναμενόμενες πωλήσεις αερίου και των συμπυκνωμάτων από τα κοιτάσματα. Την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πράσινης Ενέργειας του Ισραήλ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης, Eitan Parnass, επισκέφθηκε την Αθήνα για να συζητήσει τις προοπτικές συνεργασίας με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ελλάδας καθώς και οργανώσεις και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πράσινη ανάπτυξη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=161459

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ. Ο ΑΓΩΓΟΣ "EAST MED". ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟ Ο ΑΓΩΓΟΣ  ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.  ΑΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Ο Steinitz ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "EAST MED", ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Η "ΙΣΧΥΣ" ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η "ΙΣΧΥΣ" ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΖΕΡΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ) ΔΙΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ. Η ΙΣΧΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΝ ΔΕΧΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΚΟΜΒΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΟΛΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ, ΩΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ "EAST MED".   ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ "EAST MED" ΘΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΓΩΓΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΝ ΠΟΤΕ ΕΞΑΧΘΟΥΝ. Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΑΜΕΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΚΙ ΕΔΩ ΘΕΛΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ  ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ, ΑΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ.

Υ.Γ: ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Επί τάπητος πάλι οι αγωγοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ: ΠΩΣ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

No comments :

Post a Comment