14/09/2016

"Η κα Μογκερίνι παρουσίασε τελικά έναν πολύ θετικό πίνακα των σχέσεων με την Τουρκία, η οποία παραμένει πάνω απ’ όλα «σημαντικός εταίρος» για την Ευρώπη."

Η κα Μονγκερίνι παρουσίασε στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, τα συμπεράσματα από την πρόσφατη επίσκεψή της την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, συνοδευόμενη από τον επίτροπο για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Γιοχάνες Χαν. «Ως εταίροι θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί, ειλικρινείς, δημιουργικοί, να έχουμε σεβασμό ο ένας στον άλλον και να δουλεύουμε μαζί. Θεωρώ ότι με το διάλογό μας θα πρέπει να πλαισιώσουμε την Τουρκία ώστε να βοηθηθεί για να ξεπεράσει τη δύσκολη στιγμή» τόνισε. Η κα Μονγκερίνι πάντως δεν κατόρθωσε να πείσει ιδιαίτερα την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε. Πολλοί αναφέρθηκαν στον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των συλλήψεων, στην καταστρατήγηση του κράτους δικαίου από τον Ερντογάν, αλλά και την μαλακή συμπεριφορά της Ε.Ε απέναντι στην Τουρκία. «Όσο η ΕΕ και οι εκπρόσωποί της, συμπεριφέρονται ως να εκπροσωπούν μια μαλακή δύναμη, μια φυλλορροούσα Ευρωπαϊκή Ένωση, ο διάλογός μας με την Τουρκία γίνεται με τρόπο που διευκολύνει τον πρόεδρο Ερντογάν στο να συνεχίζει την αντιδημοκρατική στάση απέναντι στους πολίτες του, χωρίς να του δείχνουμε το σωστό δρόμο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κύπριος ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΡΜΟΔΙΑ  ΔΕΝ ΨΕΛΛΙΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΩΝ. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

No comments :

Post a Comment