01/08/2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Τα διατάγματα της OHAL (ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ) στοχεύουν στα πιο βασικά δημοκρατικά δικαιώματα…

1) Αυθαίρετο κλείσιμο των ΜΜΕ: Mετά από την κήρυξη της OHAL (περίοδος εκτάκτου καταστάσεως) με το διάταγμα που βγήκε, αποφασίστηκε πως όταν κριθεί πως ¨κάποιοι σχηματισμοί ή ομάδες συνεργάζονται με την δομή που απειλεί την εθνική ασφάλεια¨ αυτό είναι επαρκές για το κλείσιμο τους. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για αυθαίρετα κλεισίματα. Δόθηκε αρμοδιότητα στον υπουργό να κλείνει εφημερίδες , τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα και εκδοτικούς οίκους.

2) ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: Χωρίς δικαστική απόφαση, θα είναι αρκετή η γραπτή εισαγγελική εντολή. Ο εισαγγελέας θα μπορεί να κατάσχει τα έγγραφα υπεράσπισης που θα έχουν μεταξύ τους ο δικηγόρος και ο κατηγορούμενος. Θα μπορεί να πάρει τα γράμματα του υπόπτου, όπως και τα έγγραφα που θα έχει ο γιατρός και ο δικηγόρος του. Η αστυνομία θα δύναται απευθείας η ίδια να εξετάζει τους υπολογιστές και τα έγγραφα του. Θα τίθενται επίσης περιορισμοί στα περιουσιακά του στοιχεία.

3) ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ: Με πρόφαση την έρευνα και τις επιχειρήσεις κατά της κοινότητα Γκιουλέν, δόθηκε ευκαιρία για ένα κυνήγι μαγισσών στον δημόσιο τομέα. Τελευταία στην Μερσίνα, καθηγητές οι οποίοι μοίρασαν κείμενο με τίτλο ¨Δεν θα γίνουμε εταίροι σε αυτό το έγκλημα¨, απολύθηκαν χωρίς καν να τους κοινοποιηθεί τίποτε.

4) ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κέντρο υποβοηθούμενης γονιμοποίησης ενός Αρμένιου γιατρού έκλεισε στα πλαίσια της OHAL. Τα έμβρυα μεταφέρθηκαν στο πανεπιστήμιο Κοτς. Κατασχέθηκαν πληροφορίες για περίπου 40 χιλιάδες ασθενείς. Ο Αρέτ Καμάρ που δήλωσε πως είναι Αρμένιος και χριστιανός και δεν έχει καμία σχέση με τον Γκιουλέν ανέφερε πως καθώς η απόφαση αυτή πάρθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, δεν έκανε καμία προσπάθεια.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/576029/Ozgurlukler_askida.html

ΣΧΕΤΙΚΟ: Φωτογραφίες του Γκιουλέν σε σάκους του μποξ στο γυμναστήριο : Έτσι δείχνουμε την οργή μας για τον προδότη

http://tourkikanea.gr/

No comments :

Post a Comment