17/08/2016

Ακόμη 70 από το Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Πακιστάν προτίμησαν την Κω αυτή τη φορά - 206 στην Λέσβο, έξι επιστράφηκαν στην Τουρκία

Εβδομήντα καινούριοι, φρέσκοι εισβολείς "διασώθηκαν" (από τι κινδύνευαν δεν μας λέτε) σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Κω, στον Άγιο Φωκά, από το λιμεναρχείο της Κω. Οι 58 εντοπίστηκαν στις 2 τα ξημερώματα σε μηχανοκίνητη λέμβο, μαζί και ένας διακινητής και τα άλλα 12 άτομα στις 6:30 το πρωί σε φουσκωτό, το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε (μετά την αποβιβαση τους) , στην περιοχή Σκανδάρι. Και οι 70, που προέρχονται από το Μπαγκλαντές, Νεπάλ, Πακιστάν, μεταφέρθηκαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής. Οι περισσότεροι από τους διασωθέντες είναι νεαρά άτομα (εννοεί άντρες) και αρκετοί εξ αυτών (πόσοι; 2-3-5-10 πόσοι;) ανήλικοι (εννοεί κάτω των 18 ετών, ας πούμε 16-17).

Συνολικά 206 εισβολείς έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη το πρωί. Το αντίστοιχο διάστημα στη Χίο και στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές. Σήμερα, Πέμπτη στη Λέσβο, βρίσκονται 4.084 εισβολείς. Στην Χίο 3.061 και στη Σάμο 1.045. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται 8.190 εισβολείς. Έξη, όλοι ενήλικες άνδρες, υπηκοότητας οι τέσσερις Πακιστάν και οι δυο Αλγερίας επέστρεψαν σήμερα στην Τουρκία σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης–Τουρκίας. Αναχώρησαν στις 9 το πρωί για το Δικελί της Τουρκίας με ειδικό δρομολόγιο πλοίου της γραμμής από τη Μυτιλήνη στα μικρασιατικά παράλια, ναυλωμένο από τη Frontex. Οι επαναπροωθηθέντες παραιτήθηκαν του δικαιώματος ασύλου και θα οδηγηθούν σε καταυλισμό συνάθροισης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, περιμένοντας την ευκαιρία να ξανα-εισβάλουν.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΥΔΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΟΣ ΥΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ. ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. ΟΥΔΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ. ΤΟ ΑΜΠΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΛΥΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΜΠΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥΣ.

1 comment :

  1. Anonymous18/8/16 23:51

    Θα επιμείνω:
    Μήπως ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Πόύλος είχε δίκιο;
    Ασφαλώς και είχε δίκιο, εφόσον εξαιρέσουμε τους φόνους αμάχων που διέπραξε.

    ReplyDelete