03/08/2016

1,6 δις δολάρια σε ένα μήνα για την Τουρκική FNSS (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ)

Συμβόλαια συνολικής αξίας 1,6 δισ. δολαρίων φαίνεται να υπέγραψε η Τουρκική FNSS μόνο κατά τον τελευταίο μήνα με τα 76 εκατομμύρια από αυτά να προέρχονται από άγνωστη χώρα της Μέσης Ανατολής. Η FNSS που ιδρύθηκε το 1988 είναι μια κοινοπραξία που ανήκει κατά 51% στη Nurol Holding και κατά 49% στην BAE Systems και αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία στο σχεδιασμό και την παραγωγή τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων και οπλικών συστημάτων για χρήση από τουρκικές αλλά και άλλες ένοπλες δυνάμεις. Η εταιρεία θεωρείται μία από τις καλύτερες Τουρκικές βιομηχανίες, απόρροια του σχεδιασμού και της στρατηγικής που ακολουθούν οι γείτονες στην αμυντική τους βιομηχανία.

http://defencenews.gr/

Την προσπάθεια της Τουρκίας να αναπτύξει με εγχώρια μέσα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας και ύψους επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας İsmail Demir. Σύμφωνα με τον Διευθυντή μετα την αποτυχημένη προσπάθεια αγοράς του κινεζικού συστήματος HQ-9/FD-2000 της εταιρείας CPMIEC και τη μεταφορά της σχετικής τεχνολογίας από την Κίνα στην τουρκική βιομηχανία για την εγχώρια ανάπτυξης ανάλογου συστήματος η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να στηριχτεί στα δικά της μέσα αξιοποιώντας την εμπειρία που οι εταιρείες Aselsan και Roketsan έχουν αποκτήσει από την ανάπτυξη του συστήματος αεράμυνας Hisar-Ο το οποίο όμως μπορεί να αναχαιτίσει στόχους σε απόσταση  40 χλμ και σε ύψος 15 χλμ. Λόγω αυτής της τεχνολογικής έλλειψης η Τουρκία όπως δήλωσε ο διευθυντής του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας δεν θα αρνιόταν την συνδρομή ξένων εταιρειών που θα μπορούσαν συμβουλευτικά να συμβάλουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του νέου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος. Φυσικά το ζητούμενο σε αυτή την υπόθεση είναι τι είδους τεχνολογία η Τουρκία επιθυμεί να αποκτήσει σε ποιο βαθμό θα υπάρξει μεταφορά τεχνολογίας και πιο είναι το τίμημα.

http://www.viadiplomacy.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ. ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΙ, ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΥΒΕΡΡΝΟΥΝ, Η ΑΜΥΝΑ ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΣΜΟΥ (ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΙΔΡΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤ/ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΣΧΕΤΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Κ.Λ.Π, ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΟΥΡΕΙΑ, ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΙΔΡΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, (ΔΡΟΜΟΙ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΙΚΤΥΑ) ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ..."ΠΡΟΦΙΛ". ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ;

ΜΕΤΡΟ ΥΠ ΑΡΙΘΜ 5 ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html
"ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 4 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. (ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ 26 ΔΙΣ). ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΩΝΤΑΣ 2-3 ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΟ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ (ΡΩΣΟΥΣ-ΓΑΛΛΟΥΣ-ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Κ.Λ.Π). ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΕΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΛΛΩΝ ΟΜΟΕΙΔΩΝ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ 26ΔΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ."

1 comment :

  1. Anonymous3/8/16 21:05

    ''ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ''.ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΛΙ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΖΕΤΕ.ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΆΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete