29/07/2016

Η Ανεξαρτητοποίηση των επικοινωνιών των ΕΔ κινδυνεύει να χάσει την νατοϊκή χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ" 9/6/16:  "..ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Ε.Δ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΠΩΣ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ "ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΗ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ. ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΤΕ/COSCOTE) ΚΑΘ'ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ,  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ή/και ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΥΠΟΔΙΚΤΥΟ" ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΣΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;"

Ένα κακόγουστο σήριαλ με συνέχειες και απρόβλεπτη ίσως εξέλιξη είναι πλέον το ΕΣΕΕΘΑ. Δυστυχώς η πρόοδος του έργου 20 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης είναι ανύπαρκτη ενώ παράλληλα είναι συνεχής επιδίωξη από την ανάδοχο κοινοπραξία, χωρίς κανένα αντικειμενικό αλλά και βάσιμο λόγο, η αντικατάσταση των προμηθευτών και των αντίστοιχων προϊόντων και υλικών της τεχνικής προσφοράς που συμπεριλαμβάνονται στη σύμβαση, με άλλα χαμηλότερου κόστους και απόδοσης.

Από πληροφορίες μας γνωρίζουμε ότι οι συμβατικά αξιολογημένοι και εγκεκριμένοι Προμηθευτές Υλικών και Υπηρεσιών είναι σε θέση να παρέχουν τα προϊόντα που είναι σε πλήρη συμφωνία με τις προδιαγραφές του έργου. Μήπως πρόθεση της κοινοπραξίας είναι τελικά η υλοποίηση αλλά και υιοθέτηση εναλλακτικής λύσης, χωρίς να έχει ζητηθεί από την Υπηρεσία, με σκοπό προφανώς το μεγαλύτερο κέρδος; Με βάση ποιες προδιαγραφές και απαιτήσεις της Υπηρεσίας θα γίνει αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωση των νέων προϊόντων και υλικών με τις συμβατικές απαιτήσεις ; Υπάρχει νομική ερμηνεία για το καθορισμό νέου αντικειμένου ενώ έχει υπογραφεί ήδη σύμβαση έργου ; Επιπρόσθετα αποτελεί ερώτημα κατά πόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μεταβληθεί ουσιωδώς τόσο το φυσικό όσο και το οικονομικό αντικείμενο του έργου και επομένως εκτιμάται ότι θα πρόκειται για ένα νέο αλλά και διαφορετικό έργο. Κατ’ αυτό τον τρόπο παραβιάζεται πρόδηλα η κείμενη νομοθεσία καθώς και οι αρχές ίσης μεταχείρισης και ισονομίας καθόσον κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι πρόκειται σαφώς για συγκεκαλυμμένη απ’ ευθείας ανάθεση.

Πληροφορίες λένε ότι έχει ζητηθεί η σύνταξη Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών, και εύλογα αναρωτάτε κανείς: Με βάση ποιά μελέτη που έχει υποβάλλει ο ανάδοχος θα γίνει η σύνταξη του, καθόσον πληροφορίες μας λένε ότι δεν έχει εγκριθεί καμία μέχρι σήμερα. Τέλος η εμπλοκή του ιδιωτικού πλέον ΟΤΕ (COSMOTE) δεν είναι σύμφωνη με την αρχική αλλά θα τολμήσουμε να πούμε και με την σημερινή φιλοσοφία του Υπουργείου για δημιουργία δικτύου επικοινωνιών εντελώς ανεξάρτητο από τον ΟΤΕ τόσο από πλευράς λειτουργίας όσο και διοίκησης. Άλλωστε είναι δεδομένο και γνωστό ότι η αιτιολογία για την χρηματοδότηση του έργου (εθνικές και νατοϊκές πιστώσεις) ήταν και παραμένει η πλήρης απεμπλοκή του Υπουργείου από τον ΟΤΕ (δημόσιο τότε, Ιδιωτικό σήμερα). Στη λογική αυτή ποιος θα πάρει το ρίσκο της απόσυρσης της Νατοϊκής χρηματοδότησης; Σημειώνουμε ότι οι «γείτονες» το έχουν ήδη υλοποιήσει εδώ και μία δεκαετία.

http://www.militaire.gr/

7 comments :

  1. Anonymous29/7/16 18:16

    Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΝΑΔΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΑ (ΕΡΜΗΣ I) ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ.ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΟΛΛΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ...Ο ΟΤΕ Σ'ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΣΚΟΥ ΜΠΑΚ ΑΠ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔ.ΑΠΌΣΟ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous29/7/16 18:53

    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ) ΕΙΝΑΙ Α-Σ-Χ-Ε-Τ-Ο-Ι ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΠΑΤΕΝΤΕΣ, ΕΝΝΟΩ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΛΙΩΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ (ΚΟΜΒΟΣ ΕΡΜΗΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ''ΕΠΑΦΗ'' ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΣΑΛΙΩΜΑ.ΜΗΝ ΠΩ ΚΙΆΛΛΑ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΤΕ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ.ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΛΛΑ...ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΕΧΟΥΝ ΓΝΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ''ΖΗΜΙΑ'' ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 80...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ.ΕΔΩ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΈΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΠΑΝΩ ΕΜΜΕΣΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΑΥΤΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΔΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ.
    1) ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ
    2) ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΔΕ ΤΟ ΟΛΟ "ΣΥΣΤΗΜΑ"

    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ "ΕΙΔΙΚΟΥΣ" ΣΤΟ ΥΠΑΜ) ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ "ΕΙΔΙΚΑ" ΘΕΜΑΤΑ.

    ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ) ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ ΜΕΣΩΝ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous29/7/16 20:12

    ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ''ΤΕΧΝΙΚΟ'' ΑΛΒΑΝΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΚΡΥΠΤΟΜΗΧΑΝΩΝ.ΠΕΡΝΟΥΣΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ ΚΑΙ Ο ''ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ'' ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ...ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ή ΝΑ ΔΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΙΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ''ΑΤΥΧΗΜΑ''.ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ,ΑΠΛΑ ΒΑΛΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  6. Anonymous29/7/16 20:47

    Ήδη είπες πολλά ΔΗΜΗΤΡΑ και μάλιστα δημόσια.

    "ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΑ."

    Δηλαδή ιδιωτικά θα τα "ξερνούσες" όλα?

    ReplyDelete
  7. Anonymous30/7/16 06:20

    ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΑΤΑ ΟΧΙ.ΤΟ ΟΤΙ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Ο ΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete