30/07/2016

Στην Τουρκία ο Ερντογάν “ξαναχτίζει” στρατό κι εμείς στην Ελλάδα τον διαλύουμε!

Ο Ερντογάν “ξαναχτίζει” τον στρατό του. Έχει τα υλικά για να φτιάξει έναν νέο, δυνατό στρατό. Δεν θ΄ αργήσει να το πετύχει και όταν αυτό θα γίνει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα αναζητήσει την επιβεβαίωση της δύναμής του έναντι κάποιου αντιπάλου. Όχι με ολοκληρωτικό πόλεμο κι άλλα τέτοια. Αρκεί ένα επεισόδιο, μια κρίση που θα επιβεβαιώσει την ισχύ του νέου τουρκικού στρατού. Είμαστε οι βασικοί υποψήφιοι γι΄ αυτό το σενάριο.

Την ίδια στιγμή που στην Τουρκία συμβαίνουν κοσμογονικές αλλαγές στις ΕΔ, στην Ελλάδα αντί να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ηρεμία στο στράτευμα και να εκμεταλλευθούμε τον χρόνο για να αναδιοργανωθούμε και να εκσυγχρονιστούμε πραγματικά, κάνουμε ότι μπορούμε για να το διαλύσουμε! Θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ήδη ότι τις Ε.Δ πρέπει να τις αντιμετωπιζουν διαφορετικά από τον υπόλοιπο κρατικό τομέα. Όχι επειδή ίσως να πολεμήσουν, ίσως κι όχι. Επειδή “πολεμάνε” κάθε μέρα όλη μέρα για να καλύψουν την ανικανότητα κρατικών υπηρεσιών να κάνουν τη δουλειά που τους αναλογεί. Το προσφυγικό το πιο πρόσφατο παράδειγμα, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε άλλα. Αν λοιπόν επιθυμούν αυτή η κρατική μηχανή να συνεχίσει να λειτουργεί σε κανονικούς και αποτελεσματικούς ρυθμούς ας φροντίσουν να επαναφέρουν την ηρεμία στο στράτευμα. Τον τρόπο ας τον βρουν οι ίδιοι. Αυτή είναι η δουλειά τους κι όχι μόνο να κάνουν πράξεις αριθμητικής με ανθρώπινες ζωές και οικογένειες.

Για σκεφτείτε το. Ένας στρατιωτικός αυτή τη περίοδο τρέχει να βρει σπίτι και σχολείο για το παιδί του σε κάποια ακριτική περιοχή της χώρας, όπου μετατέθηκε. Του ανακοίνωσαν πάλι αργά τη μετάθεσή του… Την ίδια ώρα ακούει ξανά, για πολλοστή φορά από το 2010, ότι μια κυβέρνηση -αυτή τη φορά στα λόγια τουλάχιστον αριστερή- ετοιμάζεται να του κόψει κι άλλο το μισθό του… Πόσο μακριά πλέον μπορεί να είναι το….αϊ σιχτίρ; Εδώ στην Αθήνα κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευθούν με τις ΕΔ. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση για περικοπές. Ακόμη κι αν αυτές αφορούν σε μισό ευρώ. Τελεία και παύλα.

http://www.militaire.gr/

2 comments :

  1. Anonymous30/7/16 19:40

    Τον στρατό τον διαλύσανε από το 1974 και μετά!
    Αποστρατεύουν τους στρατιωτικούς από τα σαράντα, για να βάζουν κι άλλους "δικούς τους" και για να μην έχουν μεγάλες συντάξεις. Οπότε μένουν και προάγονται οι πολύ δικοί τους, οι λίγοι και "διαχειρίσιμοι" στα μεγάλα αξιώματα.
    Η πλάκα είναι όσοι από τους ολίγους που ανέβηκαν σε αξιώματα και βαθμούς αποστρατευθούν, βγάζουν και μερικές κορώνες περί "κινδύνου της πατρίδας" κ.λ.π.

    ReplyDelete
  2. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ (ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ. ΜΟΝΟΝ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΦΗΣ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΝΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ. ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ. ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΚΟΥΜΕ. ΟΥΔΕΝΑ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥΣΤΗ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ) ΑΣΧΕΤΑ ΑΠ ΤΑ ΚΩΛΟΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΩΛΟΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ (ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ) ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ; ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΔΟΓΜΑ, ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΙΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ , ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Κ.Λ.Π) ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ .

    ReplyDelete