31/07/2016

Αναρχοάπλυτοι διέκοψαν τη λειτουργία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης - Κατέλαβαν την Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους

Πρωτοφανές είναι το περιστατικό που συνέβη στην Θεσσαλονίκη, μετά από εισβολή αντεξουσιαστών στη Μητρόπολη. Η επίθεση των αναρχικών έγινε λίγο νωρίτερα στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Η εισβολή έγινε κατά τη διάρκεια λειτουργίας που βέβαια διακόπηκε. Οι αντεξουσιαστές θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα υπό κατάληψη κτίρια και στις συλλήψεις των καταληψιών. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οι καταληψίες βγήκαν στον προαύλιο χώρο του ναού.

http://www.thepressroom.gr/

Περισσότερες από 20 προσαγωγές έκαναν οι άντρες των ΜΑΤ, μετά την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν την Λειτουργία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και πέταξαν φυλλάδια, που έγραφαν συνθήματα κατά των εκκενώσεων των υπό κατάληψη κτιρίων της Θεσσαλονίκης από πρόσφυγες και μετανάστες. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και με τη λήξη του συμβάντος, η κυριακάτικη λειτουργία συνεχίστηκε κανονικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, που συνιστά πρόκληση εις βάρος του θρησκευτικού και εθνικού αισθήματος των Ελλήνων, καθώς και την ανοχή της πολιτείας απέναντι στα χαϊδεμένα παιδιά του Σύριζα και του λοιπού «συνταγματικού τόξου», συμπεριλαμβανομένης της Νέας Δημοκρατίας, επί των ημερών της οποίας ανδρώθηκαν οι καταλήψεις και οι ακρότητες των «γνωστών - αγνώστων». Θυμίζουμε ότι επί Νέας Δημοκρατίας δεν ενοχλήθηκαν κατ’ ελάχιστον οι αρνητές της Πατρίδας και της Θρησκείας στις γνωστές καταλήψεις.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Αφού το No Border camp τελείωσε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται, οι αλληλέγγυοι και αντιεξουσιαστές, κατέλαβαν τη Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ για να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μετά την καταστροφική τους, παραμονή στο ΑΠΘ, επέστρεψαν στους χώρους του πανεπιστημίου και όλοι γνωρίζουμε τι θα επακολουθήσει. Οι χώροι θα καταστραφούν, οι απόψεις τους για αλληλεγγύη και αγάπη θα εκφραστούν με υβριστικά συνθήματα στους τοίχους, με σπασμένες πόρτες και παράθυρα αλλά και υποβάθμιση του χώρου. Βεβαίως, βρίσκουν και τα κάνουν αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά από που ξεκίνησε ο κορμός των στελεχών του. Οι καταλήψεις από τα λυκειακά χρόνια υπάρχουν στο πετσί τους και δεν βγαίνει. Ο συρφετός των καταλήψεων βρίσκει υποστηρικτές και στους σημερινούς καταληψίες αλλά και στον εσμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η ιδεοληψία των αριστερών υπουργών και βουλευτών όχι μόνο δεν εγγυάται την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων, αλλά έχει εκφραστεί με λόγια που μάλλον παροτρύνει για νέες αντίστοιχες ενέργειες. Η παιδεία όμως δεν χτίζεται σε κατεστραμμένες αίθουσες και στο πεζοδρόμιο, τουλάχιστον στον πολιτισμένο κόσμο. Στον υπόκοσμο της αριστεράς οι πανεπιστημιακοί χώροι προσφέρονται για φεστιβάλ και εργαστήριο μολότοφ.

Την Δευτέρα 1 Αυγούστου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Επισημάνθηκε από τους Ιεράρχες «η απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης της επίθεσης από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα Υπουργούς». Άφησαν επίσης και αιχμές για τους διάφορους «υπερασπιστές» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: «Η εύγλωττη επίσης σιωπή επιστημονικών και ακτιβιστικών ενώσεων και συμβουλίων, που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα μας, δείχνει ότι μάλλον δεν σοκάρονται από τις βιαιοπραγίες, όταν στρέφονται κατά της ορθόδοξης χριστιανικής πλειοψηφίας». Τέλος, απευθύνθηκαν σε πρώτο πρόσωπο, στους ίδιους του ιερόσυλους: «Αφού ουδείς πέτυχε να τους εμπνεύσει σεβασμό για ο,τιδήποτε στη ζωή τους, μόνο την λύπη μας διατυπώνουμε, λέγοντάς τους: Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας».  Η δήλωση αυτή κινείται σε ένα κατευναστικό της κατάστασης κλίμα και παρά τις αιχμές, είναι αρκετά υποχωρητική, αν όχι μοιρολατρική. Η διοίκηση της Εκκλησίας, θα έπρεπε με ενεργητικό τρόπο να λάβει πρωτοβουλίες αρχικά ώστε να εξυγιανθεί η ίδια και να επιτελέσει το ποιμαντικό το κοινωνικό και το εθνικό της έργο, με αυθεντικό και ουσιαστικό τρόπο. Κι όχι μόνο όταν θίγονται τα δικαιώματα των φορέων της, προσώπων και οργανισμών. Με την παθητικότητα και την μοιρολατρία το μόνο που γίνεται είναι να αποθρασύνονται οι κάθε είδους ασεβείς φανατικοί.

http://www.elkosmos.gr/

No comments :

Post a Comment