28/07/2016

Νέα τροπολογία για... απεριόριστες δαπάνες της συνοδείας του πρωθυπουργού - Χ.Α: Χλιδάτες διακοπές Τσίπρα, Καμμένου και κουστωδίας εις υγείαν των κορόιδων

Μια πρωτοφανή τροπολογία εισήγαγε εκπρόθεσμα η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστούν τα χρήματα για την πολυμελή συνοδεία του πρωθυπουργού. Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτήν «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ’ έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Επίσης, ορίζεται ότι, τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου». Μάλιστα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος (το οποίο κατά πολλούς θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) αφού «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κ.λπ.) και θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

Αυτό προκάλεσε τις άμεσες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
- Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: "Εδώ Ουγκάντα! Μολις ψήφισαν τροπολογία για χωρις όριο οι δαπάνες συνοδών Π/Θ κ ΥΠ Αμυνας! Τυχαια στην Παρο πάνε για εγκαίνια κ (ΠΣΚ) 54 άτομα!"
- Ενώ και ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: Ο tsipras πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν.Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία εισήχθη εκπρόθεσμα και λίγη ώρα προτού ψηφισθεί το νομοσχέδιο στην ολομέλεια. Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.

Διαβάστε ακόμα: - Ποτάμι: Λεφτά για την κυβερνητική νομενκλατούρα υπάρχουν

Χλιδάτες διακοπές Τσίπρα, Καμμένου και κουστωδίας εις υγείαν των κορόιδων

Τσίπρας και Καμμένος, αφού έκοψαν το ΕΚΑΣ και καταδίκασαν εκατομμύρια πολίτες, τώρα μας αναγκάζουν να πληρώσουμε τις χλιδάτες διακοπές της κουστωδίας τους σε πεντάστερα ξενοδοχεία! Τρώνε με χρυσά κουτάλια, πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, καταληστεύουν το δημόσιο χρήμα και μόνη λύση για να ξεβρωμίσει ο τόπος από την πολιτική συμμορία του μνημονίου είναι η ενίσχυση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

No comments :

Post a Comment