09/07/2016

Έργο Συριζα: Τζαμί στον Βοτανικό και με την βούλα του ΣτΕ!

Ολοταχώς προς την ισλαμοποίηση της Ελλάδος. Αλήθεια ο Panos τι έχει να πει για όλα αυτά; μάλλον κι αυτό ήταν από τις περιβόητες κόκκινες γραμμές που ξεθώριασαν κι έγιναν ρόζ χάριν καρέκλας!

Μετά την απόδοση ιθαγένειας (!) σε λαθρομετανάστες σειρά είχε η απόφαση του ΣτΕ για να δώσει το πράσινο φώς στη δημιουργία του τεμένους. Ένα έργο που οραματίζονταν χρόνια οι αλληλέγγυοι της κυβέρνησης, πλέον είναι γεγονός με τη σφραγίδα των συριζανελ. Με το σκεπτικό ότι κατά τη διαδικασία ανέγερσης ναών και λατρευτικών χώρων δεν χρειάζεται να τηρείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό. Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των 111 κατοίκων του Βοτανικού, οι οποίοι είχαν προσφύγει ενώπιόν του επικαλούμενοι την ιδιότητα των χριστιανών όρθοδοξων Ελλήνων πολιτών. Με τις προσφυγές ζητείτο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του τεμένους. Έτσι δεν υπάρχει εμπόδιο στην ήδη δρομολογημένη κατασκευή θρησκευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους.

Το τέμενος πρόκειται να κατασκευαστεί σε έκταση 850 τ.μ. και θα έχει χωρητικότητα 300 ανδρών κια 50 γυναικών. Η ανέγερση θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στη περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό. Οι σύμβουλοι επικρατείας τονίζουν πως μέσα σε χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι «κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών σε ποσοστό μέχρι 5%» μπορεί να ανεγείρονται ναοί και λατρευτικοί χώροι. Αρχικά είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ο μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, αλλά κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε. Μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ, προχωρούν κανονικά οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή του τεμένους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αττική. Ταυτόχρονα δρομολογείται και η νομιμοποίηση πολλών παράνομων τζαμιών που λειτουργούν σε ολόκληρη την Αττική και τα οποία είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες, σύμφωνα με εγκύκλιο της Κυβέρνησης.

http://www.elkosmos.gr/ergo-siriza-tzami-ston-votaniko-ke-me-tin-voula-tou-ste/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Το τερμάτισε ο Ιερώνυμος: ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων!

No comments :

Post a Comment