28/07/2016

Προσλήψεις οπλιτών, (Ο. Β.Α) στις Ε.Δ. Τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η προκήρυξη

Η προκήρυξη θα αφορά προσωπι­κό με συμβάσεις διάρκειας τριών ετών. Η απόφα­ση προβλέπει την κάλυψη 600 θέσεων στον Στρατό Ξηράς, 200 στο Ναυτικό και 200 στην Πολεμική Αεροπορία.

Η πρώτη προκήρυξη που αφορά τον Στρατό Ξηράς προβλέπει την πρόσληψη:
• 300 ατόμων στις Ειδικές Δυνάμεις
• 160 ατόμων στο Πεζικό
• 50 ατόμων στο σώμα Τεθωρακισμέ­νων
• 60 ατόμων στο Πυροβολικό
• από 15 άτομα στο σώμα Μηχανικών και στις Διαβιβάσεις, αντίστοιχα.
Όλοι οι Ο.Β.Α θα προσληφθούν σε μάχιμα καθήκοντα («ειδικότητες μαχητή») σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο, της ΑΣΔΕΝ στα νησιά Αιγαίου και της 1ης ΜΠ στη Μακεδονία.  Δυνατότητα ανακατάταξής δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπη­ρετούν αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους, ενώ οι έφε­δροι  μέχρι αυτή τη στιγμή εξαιρούνται του διαγωνισμού.

Η προκή­ρυξη βρίσκεται υπό επιτελική επεξεργασία των ειδικοτήτων, προκειμένου να κα­λυφθούν άμεσα τα κενά. Το σχέδιο της προκήρυξης θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από τον νο­μικό όσο και από τον οικονομικό σύμ­βουλο της υπηρεσίας, ώστε να προληφθούν τυχόν ασάφειες. Σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαί­σιο, οι οπλίτες και οι έφεδροι που επανακατατάσσονται ασφαλίζονται στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτικοί και τοποθετούνται σε Μονάδες των Ενόπλων Δυνά­μεων που εκπληρώνουν διεθνείς υπο­χρεώσεις.

No comments :

Post a Comment