19/07/2016

Τουρκία: Το πραξικόπημα άρχισε 5 ώρες νωρίτερα - Η ΜΙΤ υπέκλεψε τις συνομιλίες των πραξικοπηματιών

Νέα διάσταση στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Τουρκία δίνει το σχέδιο πραξικοπήματος «Γιλντιρίμ», που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας της Άγκυρας. Σύμφωνα με το έγγραφο, το πραξικόπημα είχε προγραμματιστεί να εκδηλωθεί στις 3:00 το πρωί του Σαββάτου. Το σχέδιο των πραξικοπηματιών περιελάμβανε είκοσι βήματα που θα γίνονταν αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, και τα οποία αφορούν τη νέα διακυβέρνηση της χώρας. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πραξικόπημα τελικά ξεκίνησε περί της 22:00 το βράδυ της Παρασκευής διότι ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν ενημέρωσε τον Ταγίπ Ερντογάν για «ύποπτες» κινήσεις. Ταυτόχρονα έστειλε 200 ειδικά εκπαιδευμένους φρουρούς προκειμένου να προστατεύσουν τον Τούρκο πρωθυπουργό από τους περίπου 50 καταδρομείς της Σχολής Ορεινών Καταδρομών που είχαν περικυκλώσει το ξενοδοχείο Grand Yazıcı Turban Otel στη Μαρμάριδα. Οι καταδρομείς είχαν εντολή να συλλάβουν τον Ταγίπ Ερντογάν στις 3:00, την ώρα δηλαδή που θα εκδηλώνονταν το πραξικόπημα. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν οι καταδρομείς είδαν τις κινήσεις των φρουρών, λίγα λεπτά προτού ο Τούρκος πρωθυπουργός αναχωρήσει από το μπανγκαλόου όπου διέμενε με τη συνοδεία του στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν, γύρω στις 21:30, ξέσπασε μάχη που οδήγησε στην πρόωρη εκδήλωση του πραξικοπήματος. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής σκοτώθηκαν δύο φρουροί του Ερντογάν, και τραυματίστηκαν επτά. Το ξενοδοχείο του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα μετά την επίθεση. Οι «50» που εστάλησαν να συλλάβουν τον Ταγίπ Ερντογάν αναζητούνται ακόμα από άνδρες του ανορθόδοξου πολέμου στα δάση της περιοχής της Μαρμαρίδας.

Συνομιλίες μέσω ασυρμάτου καταδρομέων που επέβαιναν σε ελικόπτερα των πραξικοπηματιών που απογειώθηκαν από τη Σμύρνη και κατευθύνονταν στη Μαρμαρίδα, για να συλλάβουν τον Ερντογάν, υπέκλεψε η ΜΙΤ και έτσι αποκαλύφθηκε το σχέδιο του πραξικοπήματος. Οι καταδρομείς είπαν μεταξύ τους: «Αυτοί θα έρχονταν στα δικά μας άδυτα και θα μας συνελάμβαναν, τώρα πάμε εμείς στα δικά τους άδυτα, να τους συλλάβουμε». Αυτή η συνομιλία καταγράφηκε από τη ΜΙΤ, ο διοικητής της οποίας ενημέρωσε τον διοικητή ασφαλείας του Ερντογάν. Αυτή η αποκάλυψη οδήγησε τους πραξικοπηματίες να κάνουν το εγχείρημά τους στις 10 το βράδυ, αντί στις 5 το πρωί που ήταν προγραμματισμένο, με βάση το σχέδιο Γιλντιρίμ. Από τη Σμύρνη απογειώθηκαν τέσσερα ελικόπτερα των στασιαστών. Με την αποκάλυψη οι στασιαστές είδαν τον διοικητή της 1ης Στρατιάς να αρνείται τη συνεργασία μαζί τους και να παίρνει τη θέση του Ερντογάν.

Δείτε τον χάρτη που μας δείχνει γιατί έγινε ΤΩΡΑ το πραξικόπημα στην Τουρκία
Πώς αχρήστευσαν το διάδρομο προσγείωσης των στασιαστών στην Άγκυρα

http://www.pontos-news.gr/

Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι δύο ελικόπτερα και 25 αξιωματικοί που έλαβαν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα και την επιχείρηση «εξουδετέρωσης» του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα, όπου έκανε σύντομες διακοπές, αγνοούνται… Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το πραξικόπημα θα εκδηλωνόταν στις 25 Ιουλίου αλλά αποφασίστηκε η επίσπευσή του, διότι ο επικεφαλής της Στρατοχωροφυλακής το υποψιάστηκε στις 15 Ιουλίου και ενημέρωσε τον αρχηγό του Στρατού, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εσπευσμένη εκτέλεση του σχεδίου… Ακολούθησε μυστική σύσκεψη των επικεφαλής του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής με τον αρχηγό της ΜΙΤ, Δρ. Χακάν Φιντάν, οι οποίοι σε μυστική σύσκεψη αποφάσισαν για να το αποτρέψουν, να απαγορεύσουν κάθε κίνηση των ενόπλων δυνάμεων. Στο μεταξύ, οι πραξικοπηματίες πληροφορήθηκαν ότι τους είχαν πάρει χαμπάρι και ξεκίνησαν το πραξικόπημα στις 9 το βράδυ, με πρώτη ενέργεια να απομονώσουν τον αρχηγό του Στρατού και τους μη φιλικά προσκείμενους στρατηγούς…

http://www.defence-point.gr/news/?p=156512

Σχόλιο "ΙΣΧΥΣ": Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που παρουσίασε ο Καλεντερίδης  δεν τεκμαίρεται πουθενά πως η ΜΙΤ εμπόδισε το πραξικόπημα. Τεκμαίρεται πως η ΜΙΤ ΓΝΩΡΙΖΕ για το πραξικόπημα, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ. Άνετα κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως η ίδια η ΜΙΤ όχι μόνον γνώριζε αλλά παρασκηνιακά και κατ εντολή (...ΠΟΙΟΥ;;;) ΣΥΝ-ΟΡΓΑΝΩΣΕ το "πραξικόπημα" και ειναι αυτό που εμείς ισχυριζόμαστε. Σε αυτόν τον ισχυρισμό μας, τα στοιχεία του Καλεντερίδη δρουν ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΑ κι όχι όπως αυτός νομίζει αναιρετικά.

1) ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝΤΕΣ (ΚΟΜΜΑΝΤΟ) ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΟΓΚΑΝ, ΚΑΝΟΥΝ ..."ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ" ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. (Επίσης για το πλήθος των ανδρών που δήθεν συγκρούστηκαν στο ξενοδοχείο οι ζημιές είναι ελάχιστες).
2) ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΝΕΤΑ ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!!
3) Ο ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ;
4) Η ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Η ΜΙΤ ΓΝΩΡΙΖΕ (ΠΟΥ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ) ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΠΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΣ.

Κι εδώ μια άλλη άποψη:  Δεν ήταν σκηνοθετημένο: Γιατί απέτυχε το πραξικόπημα στην Τουρκία, ποιος το στήριξε παρασκηνιακά και ποια η επόμενη μέρα;

ΣΧΕΤΙΚΟ:  http://www.defence-point.gr/news/?p=156493

No comments :

Post a Comment