31/07/2016

Και οι κινέζοι διεκδικούν το 24% του ΑΔΜΗΕ. Τέρμα και ο ενεργειακός υποτυπώδης έλεγχος που είχε απομείνει.

Και η Κίνα μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση του 24% του ΑΔΜΗΕ καθώς είναι ένας από τους τέσσερις που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε την περασμένη Τρίτη και φακέλους κατέθεσαν η ιταλική TERNA, τη γαλλική RTE και οι κινέζικες State Grid Corporation of China (SGCC) και China Southern Power Grid. Αξίζει να σημειωθεί πως η SGCC είχε δώσει το "παρών" και στον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, ενώ η China Southern Power Grid δεν πληροί τη βασική προϋπόθεση της προκήρυξης που απαιτεί τουλάχιστον συμμετοχή σε διασυνδεδεμένο σύστημα μεταφοράς που είναι μέλος του ENTZO - E. Βασικός στόχος τώρα της ΔΕΗ είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, προκειμένου οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν, κατά τη δεύτερα φάση, χρηματοοικονομικές και νομικές εκθέσεις ελέγχου και να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Σε κάθε περίπτωση σαφής εικόνα θα υπάρξει στα τέλη του Οκτωβρίου, οπότε βάσει του σχετικού νόμου πρέπει να επιλέγει ο στρατηγικός επενδυτής ώστε η συναλλαγή να έχει ολοκληρωθεί ως τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Διαφορετικά σύμφωνα με απαίτηση των δανειστών, θα πρέπει να προχωρήσει το σενάριο της πώλησης του 100% του ΑΔΜΗΕ. Τέλος, να σημειωθεί ότι, εκτός από το 24% των μετοχών που θα πουληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, το 25% θα περάσει σε εταιρεία του Δημοσίου και το υπόλοιπο 51% θα μεταφερθεί σε εταιρεία συμμετοχών που θα ιδρύσει η ΔΕΗ, με μετοχική σύνθεση ίδια με τη σημερινής επιχείρησης.

http://www.liberal.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Αλλάζουν το παιχνίδι στο ρεύμα οι συνεργασίες με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΑΡΟΤΙ Η "ΙΣΧΥΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ  ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΙ ΑΠΙΘΑΝΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ.  ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΔΙΑΘΕΣΗ) ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ "ΥΠΕΡ-ΑΓΑΘΟ" (ΠΟΥ ΥΠΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΚΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΕΙΔΙΚΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΙΤΩΝ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ  ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΥΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΜΑΣ. ΟΜΟΙΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ, ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΕΥΤΥΧΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ, ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΦΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΕΙ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑ/ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ (ΑΝ, ΟΠΟΤΕ, ΤΥΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ). 

No comments :

Post a Comment