24/07/2016

"Η 24η Ιουλίου δεν πρέπει να γίνει μία ακόμα ημέρα "εθνικής αντίστασης" των αυτοαποκαλούμενων Τούρκων της Δυτικής Θράκης" - Η πορεία των τουρκοφρόνων έγινε και... απέτυχε

Ερώτημα κρίσης: Σε μια πιθανή (αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες) πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, οι μουσουλμάνοι της Θράκης και γενικώς της Ελλάδας, που έχουν λάβει Ελληνική "Ιθαγένεια", ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΠΟΙΩΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ;;; (Καλλιόπη Σουφλή)

Με αφορμή την σημερινή πορεία που διοργανώνεται στην Κομοτηνή από όλους αυτούς τους φορείς που διατείνονται ότι υπεραμύνονται των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" της "τουρκικής" μειονότητας "Δυτικής Θράκης", θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής: Καλώς ή κακώς,οι τοπικές κοινωνίες (και των τριών νομών) δεν ανέπτυξαν ποτέ ένα ορθολογικό ερμηνευτικό πλαίσιο,σχετικά με την τουρκική εξωτερική πολιτική και τις επιδιώξεις της στην περιοχή. Έγιναν αρκετές προσπάθειες αναδείξεως του προβλήματος, περισσότερο, όμως, υπό ένα πρίσμα που δεν εισήλθε εποικοδομητικά στην κοσμοθεωρία της "άλλης πλευράς". Κάτι τέτοιο είναι θεμελιώδες στρατηγικό σφάλμα,για μία κοινωνία που θέλει να ευημερήσει εν ειρήνη,όντας μοιρασμένη σε δύο διαφορετικές θρησκευτικές ταυτότητες.  Ως εκ τούτου χάθηκε χρόνος δεκαετιών, εντός των οποίων η "άλλη πλευρά" διαμόρφωνε μεθοδικά μία φιλήσυχη μειονότητα σε στρατηγικό εργαλείο των νεο-οθωμανικών μεθοδεύσεων (σύμφωνα με την οπτική του Νταβούτογλου), εφαρμόζοντας πάγιες και θεμελιωμένες στην διαχρονική ιδιοσυγκρασία της  τακτικές. Αυτό το ερμηνευτικό πλαίσιο πρέπει να αναπτυχθεί όσο πιο σύντομα γίνεται, ακόμα κι αν φαινομενικώς είναι αργά. Και οφείλει να οικοδομηθεί με θεμελιώδη επιδίωξη την προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας,τόσο από τους μνηστήρες της, όσο και από τους φορείς εθνικιστικών αντιλήψεων,οι οποίοι δρώντας ισοπεδωτικά έχουν εξομοιώσει το σύνολο της μειονότητας με την αόριστη έννοια "Προξενείο".

Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια κατά μέτωπον αντιδράσεως στην δράση, γιατί η οιαδήποτε "μη υγιής" αντίδραση θα αποτελέσει ένα ακόμα στοιχείο στις εις βάρος μας "εκθέσεις μίσους", οι οποίες συντάσσονται κάθε χρόνο από την "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης" και κατατίθενται στα αρμόδια όργανα ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς. Προφανώς, αυτό δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό. Προτάσεις αντιμετωπίσεως του φαινομένου με ψυχραιμία και σύνεση υπάρχουν και μεταξύ αυτών υπάρχουν και αυτές που έχουμε καταθέσει τόσο προς την Ακαδημία Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), όσο και σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, κατόπιν πολυετούς ερεύνης και βιωματικής ενασχολήσεως με το ζήτημα (σημ. είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Για να υλοποιηθούν όμως, χρειάζεται επαγρύπνηση, βιωματική αφοσίωση και πλήρης επίγνωση του υποβάθρου του προβλήματος,δίχως ψευδαισθήσεις και ιδεοληψίες. Αν και εκτιμώ πως όλα θα κινηθούν ομαλά, ας είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, κυρίως με όσους από τον περίγυρό μας ξέρουμε πως είναι "επικίνδυνα" εκδηλωτικοί... για να μη γίνει η 24η Ιουλίου μία ακόμα ημέρα "εθνικής αντίστασης" των "Τούρκων της Δυτικής Θράκης".

Ιωάννης Φριτζαλάς, Γεωπολιτικός-Ιστορικός αναλυτής, Διευθυντής α.μ.κ.ε. "Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη"

Υ.Γ. Σάς επισυνάπτω την ιστοσελίδα της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης", μιας Μ.Κ.Ο. η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά τον στιγματισμό της πατρίδος μας στα διεθνή fora. Τον αντίπαλο μπορείς να τον αντιμετωπίσεις εποικοδομητικά, μόνο εφ' όσον γνωρίσεις την "διάνοιά" του.

Τόν ἐχθρόν οὐκ ὧν δρᾷ μόνον, ἀλλά καί τῆς διανοίας προαμύνεσθαι χρή. (Θουκυδίδης)

https://www.abttf.org/html/index.php?l=gr

Αγωνία για την έκβαση του εγχειρήματος της πορείας… εις μνήμην Αχμέτ Σαδίκ που διοργανώνουν στη Θράκη ο σύνδεσμος «φιλάθλων» γνωστής τουρκικής ομάδας και το μειονοτικό κόμμα DEB με σαφή γραμμή την πρόκληση αναταραχής στη μειονότητα και την εν γένει προώθηση των τουρκικών θέσεων και της αναθεωρητικής ατζέντας της Άγκυρας. Το ενδιαφέρον της μειονότητας είναι αναλογικά πολύ μικρό και ενώπιον του ενδεχομένου μεγαλοπρεπούς φιάσκου, αποφάσισαν να κάνουν κινητοποίηση… Η Θράκη έχει γεμίσει από αυτοκίνητα με τουρκικές πινακίδες, ιδίως της περιοχής της Κωνσταντινούπολης που με το πρόσχημα – ή την ευκαιρία – των θερινών διακοπών, έχουν περάσει σε ελληνικό έδαφος για να γεμίσουν τις τάξεις των μειονοτικών που θέλουν να κάνουν «μπούγιο» με την πορεία… Ακόμα και το αποτυχημένο πραξικόπημα που έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη αναστάτωση και διώξεις, με μεγάλο αριθμό Τούρκων να μην γνωρίζουν τι τους ξημερώνει κι αν για κάποιον λόγο θα χάσουν τη δουλειά τους επειδή κάποιος θα τους «καρφώσει» ως πραξικοπηματίες ή απλώς σαν συμπαθούντες την προσωποποίηση του διαβόλου επί της γης για τους φίλους του Ερντογάν, του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τους πρόσφερε μια μεγάλη ευκαιρία…

Μπόρεσαν για μια ακόμη φορά να διαπιστώσουν την εξαιρετικά αγαθή πρόθεση των Ελλήνων και κυρίως αυτών της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς κινούνται με άνεση χωρίς παρενόχληση στο ελληνικό έδαφος και έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουν την πρόθεση των Ελλήνων για ειρηνική συνύπαρξη και ευημερία εκατέρωθεν των συνόρων του Έβρου. Βέβαια, αυτοί που πρέπει γνωρίζουν ότι μαζί με τους παραθεριστές ή και εκείνους που θέλουν να δώσουν το παρόν στην πορεία του μειονοτικού κόμματος για τον Σαδίκ, μπορεί να περάσουν σε ελληνικό έδαφος και πρόσωπα με διαφορετικούς σκοπούς. Έχουν οι φύλακες τη γνώση, αρκετοί τουλάχιστον. Μπορούν για παράδειγμα να περάσουν οικογένειες που ανησυχούν για το μέλλον τους στην Τουρκία, όμως μπορούν να βρεθούν και πρόσωπα που σαν στόχο θα έχουν να τους εντοπίσουν και να τους καταγράψουν ως εχθρούς του τουρκικού καθεστώτος Ερντογάν, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

http://www.defence-point.gr/news/?p=156881

Η οπερέτα των ψευτομουφτήδων κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, αφού οι Θρακιώτες μουσουλμάνοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν το πνεύμα μίσους και διχασμού των υποτακτικών της Άγκυρας. Η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα που όχι μόνο ανέχεται τις διαδηλώσεις που την συκοφαντούν, αλλά το ελληνικό κράτος –δια των οργάνων του- φροντίζει και να προστατεύει τους συκοφάντες διαδηλωτές. Έτσι, το φαινόμενο των περίφημων πλέον no borders, επεκτάθηκε και στην Κομοτηνή από τις παραφυάδες του τουρκικού προξενείου, που διαδήλωσαν υπό την τυπική αιγίδα του DEB (εθνικιστικού κόμματος τουρκοφρόνων Θράκης) στη μνήμη του θανόντα τούρκου εθνικιστή Αχμέτ Σαδίκ, υπέρ του Ερντογάν και κατά των πραξικοπηματιών της Τουρκίας, αλλά και υπέρ του καταγγελτικού τους αγώνα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «τούρκων» της Θράκης. Η πορεία ξεκίνησε από τα παλιά γραφεία του DEB, με κατεύθυνση τα Δικαστήρια και κατόπιν στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης. Συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, αριθμός που καταγράφει την άρνηση των μουσουλμάνων της Θράκης να συμμετέχουν στα παιχνίδια των τουρκοφρόνων. Όμως, αυτή η ουσιαστική μη συμμετοχή – αποχή δηλώνει την παταγώδη αποτυχία στην απόπειρα δημιουργίας έντασης στη Θράκη από την πλευρά των τουρκοφρόνων, οι οποίοι επιχειρούν να εγκλωβίσουν μέσα σε ένα «τουρκικό σχήμα» τους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, και να τους παρουσιάσουν στη συνέχεια ως «επιτυχία του τουρκισμού» στον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ταυτόχρονα με την πορεία των τουρκοφρόνων πραγματοποιήθηκε μία αντι-συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, η οποία αντιμετωπίσθηκε και διαλύθηκε με την απρόκλητη ρίψη χημικών από την πλευρά της Αστυνομίας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης – πορείας μνήμης (στον Αχμέτ Σαδίκ), συμπαράστασης (στον Ερντογάν), καταδίκης (των τούρκων πραξικοπηματιών) και διαμαρτυρίας (κατά της Ελλάδας), διεξήχθη προσευχή στη μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ και υπέρ των νεκρών υπερασπιστών του Ερντογάν στο τουρκικό πραξικόπημα. Πριν και μετά την πορεία υπήρξαν συναντήσεις προσώπων, φωτογραφίες αναμνηστικές και κάποια άλλα ιδιαζόντως ενδιαφέροντα που καταγράφηκαν από τον φωτογραφικό φακό και αφορούν τις "νεκρές σχέσεις" μεταξύ του τούρκου προξένου και του Λεβέντ Σαδίκ (γιός του Αχμέτ Σαδίκ)... Αμέσως μετά περίπου 500 άτομα μεταφέρθηκαν στα νέα γραφεία του DEB, όπου έγιναν διάφορες συζητήσεις και διαλύθηκαν περίπου στις 10.00 μ.μ. Σημειώνουμε πως υπάρχουν πληροφορίες για οργανωμένα μεταφερόμενους με λεωφορεία διαδηλωτές.

Έτσι, μία ακόμη ημέρα κύλησε στην Θράκη. Η οποία συνεχίζει να συκοφαντείται από τους εγκάθετους μηχανισμούς (διάφορα «τουρκικά» σωματεία) του τουρκικού προξενείου και συνεχίζει να «αγνοείται» από πολιτικές παρεμβάσεις των Αθηνών, προς χάριν –φυσικά- των καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων, της ήπιας πολιτικής αντιμετώπισης των τουρκικών «παρεμβάσεων» και προκλήσεων» και της πολιτικής χαμηλών τόνων που κανείς «υπεύθυνος» δεν φαίνεται να κατανοεί πως εισπράττεται από την Άγκυρα ως φοβία… Εκτός και εάν η Άγκυρα έχει δίκιο, οπότε…

Γεωργίου Μιχαήλ 
https://kostasxan.blogspot.gr/2016/07/blog-post_729.html

No comments :

Post a Comment