16/06/2016

FusionSight: Πρώτη ψηφιακή συσκευή νυκτερινής όρασης χειρός (vid.)

Ένα νέο προϊόν με την ονομασία FusionSight και το οποίο, κατά δήλωση της κατασκευάστριας, αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως ψηφιακή συσκευή χειρός νυκτερινής όρασης που έχει δυνατότητα συγχώνευσης έγχρωμων εικόνων παρουσίασε για πρώτη φορά η γαλλική Bertin Technologies στη διεθνή έκθεση χερσαίων αμυντικών συστημάτων Eurosatory 2016 που διεξάγεται στο Παρίσι (13 έως 17 Ιουνίου 2016). Ειδικότερα, το FusionSight είναι ένα συμπαγούς σχεδίασης μονόκυαλο που παρέχει δυνατότητα θερμικής απεικόνισης, λήψης έγχρωμων εικόνων στο ορατό φάσμα και δυνατότητα συγχώνευσης τους (vid).
Κύριο χαρακτηριστικό του FusionSight είναι η δυνατότητα εντοπισμού μέσω παραθύρων και καπνού και παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού στόχων ημέρα και νύκτα ακόμα και στην περίπτωση που είναι παραλλαγμένες σε αποστάσεις έως και τρία χιλιόμετρα.

Κατά την κατασκευάστρια η δυνατότητα εντοπισμού, αναγνώρισης και ταυτοποίησης (DRI: Detection, Recognition and Identification) του FusionSight το καθιστά ιδανικό για χρήση από στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις καθώς και από δυνάμεις έρευνας και διάσωσης (SAR) σε συνθήκες νύκτας και χαμηλού φωτισμού. Η BertinTechnologies, που αποτελεί θυγατρική του γαλλικού ομίλου CNIM, ανέπτυξε το FusionSight σε συνεργασία με τη Photonis στο πλαίσιο συνεργασίας που άρχισε πριν τρία χρόνια και η οποία αποσκοπεί στην ικανοποίηση επιχειρησιακών απαιτήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, η Photonis συνεισέφερε το αισθητήρα έγχρωμης απεικόνισης Kameleon που έχει δυνατότητα λειτουργίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι νυκτερινού φωτός επιπέδου 3 παράγοντας όμως ασπρόμαυρες εικόνες στα χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού (~10mlx). Αντίστοιχα, ο θερμικός αισθητήρας έχει δυνατότητα απεικόνισης σε συνθήκες φωτισμού έως και 1mlx. Με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου επεξεργαστή εικόνας γίνεται αυτόματη επιλογή κύριων πληροφοριών από κάθε αισθητήρα και καταγραφή ως ενιαίου ψηφιακού αρχείου.

http://www.defence-point.gr/news/?p=154162

No comments :

Post a Comment