25/06/2016

Ποπόσκι για Brexit: Χάσαμε έναν υποστηρικτή μας για ένταξη στην ΕΕ - Ιβάνοφ: Ένοπλη ομάδα από το Κοσσυφοπέδιο εισέβαλε στα Σκόπια!

Ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM, Νίκολα Ποπόσκι, για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι η χώρα του έχει χάσει έναν σημαντικό υποστηρικτή για την ένταξη της στην ΕΕ. «Για τα Βαλκάνια και ιδιαίτερα για τη χώρα μας, το Brexit σημαίνει την απώλεια ενός υποστηρικτή της διεύρυνσης της ΕΕ. Είναι προφανές ότι πρέπει να ακούμε τις παρατηρήσεις ατόμων που εκτιμούν ότι υπάρχουν δημοκρατικό έλλειμμα σε ορισμένες πολιτικές αποφάσεις της Ευρώπης», δήλωσε ο Ποπόσκι. Πρόσθεσε ότι τα Σκόπια θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους «να ενταχθούν στην πλουσιότερη κοινή αγορά του κόσμου και αυτό θα σημάνει τη δημιουργία καλύτερων ευκαιριών απασχόλησης και άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας».

Ο πρόεδρος του νοτιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο λαό, ότι πριν από λίγους μήνες εισέβαλε στο κρατίδιο μια ένοπλη ομάδα από το Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό έγινε όταν υπουργός των Εσωτερικών ήταν ο Όλιβερ Σπασόφσκι από Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα είχε ως στόχο να καταλάβει ένα τμήμα του εδάφους της χώρας.  «Οι πληροφορίες αυτές είναι γενικά γνωστές και δεν αναφερόμαστε σε μια ομάδα 40 ανθρώπων, αλλά μιας πολυπληθέστερης από την οποία οι 40 εισέβαλαν στη χώρα μας, αλλά η αστυνομία τους αντιμετώπισε με επιτυχία και δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και υπηρεσιών φιλικών μας χωρών μας ενημέρωσαν για την ομάδα αυτήν που είχε σκοπό να καταλάβει τμήμα της χώρας και αποτελεί μέρος της ομάδας του Κουμάνοβο. Ο στόχος τους ήταν η απόσπαση εδαφών και ο διαμελισμός της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment