13/06/2016

Σκαραμαγκάς: Νέα επεισόδια από τους αποθρασυμένους εισβολείς - Κιλκίς: Παραβίασαν την περίφραξη και αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ

Τρια επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν σε διάστημα μικρότερο από 48 ώρες στον Σκαραμαγκα και θα πρέπει να λειτουργήσουν ως καμπανάκι προειδοποίησης. Οι εισβολείς διαμαρτύρονται για την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού που τους παρέχεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές. Αυτές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχουν κυριολεκτικά κάτι να κάνουν όλη την ημέρα, προκαλεί διάφορες εντάσεις, που σε άλλη περίπτωση δεν θα υπήρχαν. Το γεγονός ότι έχουν κλείσει τα σύνορα πάνω από δυο τρεις μήνες και είναι εγκλωβισμένοι χωρίς να γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να φύγουν, δρα εξίσου αρνητικά στην ψυχολογία τους. Με αυτά ως δεδομένα, μαθαίνουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, επισκέφθηκε το κέντρο εκπρόσωπος της Αμερικανικής πρεσβείας, για να δει από κοντά κάποιες δωρεές που είχαν γίνει. Μόλις οι εισβολείς αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για κάποιο σημαντικό πρόσωπο (κρίνοντας προφανώς και από την φρουρά που υπήρχε) άρχισαν να φωνάχουν stop the war, go home americans, peace in Syria και άλλα τέτοια συνθήματα, με αποτέλεσμα ο διπλωμάτης να αναγκαστεί να επισπεύσει την επίσκεψη και να φύγει άμεσα. Οι εισβολείς συνέταξαν μάλιστα κι ένα ψήφισμα που ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα, αλλά ο διπλωμάτης είχε φύγει κι έτσι το παρέδωσαν στα στελέχη του Ναυτικού που κάνουν υπηρεσίες.

Λίγο αργότερα έφθασε το φορτηγάκι για τη διανομή του βραδινού φαγητού και κάποιοι που εξέφραζαν έντονα τη διαμαρτυρία τους, δεν επέτρεψαν να μπει στο χώρο και είπαν ότι θα κάνουν απεργία πείνας το βράδυ. Μάλιστα κατά ορισμένους μάρτυρες, συνόδευσαν το φορτηγό μέχρι τον κεντρικό δρόμο και έκλεισαν για μερικά λεπτά την εθνική οδό στο ύψος του Σκαραμαγκά. Το πρωί της Κυριακής, ένας ναύτης που έκανε υπηρεσία, είδε κάποιους να προσπαθούν να παραβιάσουν τις αποθήκες και το ανέφερε. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί και πάλι αναταραχή και να επέμβουν τα ΜΑΤ που βρίσκονται για λόγους ασφαλείας στο κέντρο. Ορισμένες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι άνδρες των ΜΑΤ έβαλαν χειροπέδες στον ναύτη και με παρέμβαση των ψυχραιμότερων λύθηκε η παρεξήγηση, αλλά αυτό δεν κατορθώσαμε να το διασταυρώσουμε από επίσημες πηγές. Τα γεγονότα είναι ενδεικτικά ενός κλίματος που σίγουρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλό. Δεδομένου ότι και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται καύσωνες οι συνθήκες διαμονής θα γίνουν ακόμα δυσκολότερες, θα ήταν φρόνιμο να φροντίσουν οι υπεύθυνοι να ελέγξουν τις καταγγελίες, ειδικά για την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού, το οποίο είναι και πολύ βασικό για την καθημερινότητα των εισβολέων.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
http://www.onalert.gr/

Περιστατικό πρώτο: Το Σαββατοκύριακο, ομάδα Πακιστανών (πάνω από 10 άτομα) παραβίασε την περίφραξη Στρατοπέδου στο Κιλκίς και αποπειράθηκε να προσεγγίσει αποθήκες πυρομαχικών. Ευτυχώς τους αντελήφθη και τους συνέλαβε έγκαιρα η δύναμη ασφαλείας του Στρατοπέδου, τους συνέλαβε και τους παρέδωσε στην Αστυνομία. 
Ερώτημα: Θα υπάρξει κάποια απέλαση;

Περιστατικό δεύτερο: Hot-spot της Σάμου την Παρασκευή. Στέλεχος των Ε.Δ έκανε παρατήρηση σε ανήλικο εισβολέα διότι παραβίαζε την σειρά κατα την ώρα της διανομής φαγητού. Ο ανήλικος επιτέθηκε φραστικά στο στέλεχος, το οποίο κάλεσε την Αστυνομία για να επιληφθεί. Μετά από λίγο, άτομα της Ύπατης Αρμοστείας, αναζήτησαν τους γονείς του ανήλικου, οι οποίοι τον είχαν αφήσει χωρίς έλεγχο και κοιμόντουσαν, παροτρύνοντας τους να πάνε στο Α.Τ για να υποβάλουν μήνυση για κακοποίηση! Ο ανήλικος εξετάστηκε από ιατρό και δεν διαπιστώθηκε ουδεμία κακοποίηση.
Ερωτήματα:
- Ποιος θα προστατεύσει τους στρατιωτικούς από τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας ;
- Πότε οι ΕΔ θα αποδεσμευτούν από την διαχείριση των hot-spot ;
- O ΥΕΘΑ δεν είχει πεί ότι μόλις τα κατασκευάσουμε θα αποδεσμευτούν οι ΕΔ και θα αναλάβει την διαχείριση του Υπουργείο Μετ α μεταναστευτικής Πολιτικής; Για ποιο λόγο συστήθηκε η περίφημη ΥΠΕΡΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, που αν το ψάξουμε και λίγο πιθανόν τα στελέχη της θα ει σ πράττουν και παχυλούς μισθούς και υπερωρίες;

Το δημοσίευμα προκάλεσε πλήθος μηνυμάτων από στρατιωτικούς που έχουν να καταθέσουν τις εμπειρίες τους από διάφορα σημεία της χώρας,όπου λειτουργούν hotspot και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Ένα απ΄ αυτά που προέρχεται από νησί του Αιγαίου έχει ενδιαφέρον για τα θέματα που θέτει.  Γράφει ο στρατιωτικός που μας έστειλε το μήνυμα και ο οποίος υπηρετεί σε μονάδα που δίπλα της έχει hotspot:
“Το hot spot σε καθημερινή βάση φυλάσσεται από κάποιους λίγους αστυνομικούς συν κάποιους συναδέλφους του στρατού. Με δεδομένο ότι στον ίδιον χώρο βρίσκονται και όσοι έχουν δικαίωμα να βγουν και όσοι δεν το έχουν, με μια μικρή “παρέμβαση” δικηγόρων ΜΚΟ προς εκείνους που δεν έχουν δικαίωμα να βγουν, έγιναν έκτροπα πριν από λίγο καιρό. Την στιγμή που μιλάμε, αν συμβεί κάτι και κληθεί αστυνομία μάλλον δεν θα κάνει τίποτε. Ο λόγος; Έχω μάθει ότι δύο αστυνομικοί έχουν μπλέξει σε ΕΔΕ κατόπιν… παρεμβάσεως ΜΚΟ περί δήθεν βιαιοπραγίας εις βάρος μεταναστών. Δεν ήμουν παρών αλλά πολύ αμφιβάλλω. Το θέμα όμως είναι ότι οι αστυνομικοί φοβούνται να παρέμβουν για να μην τους μπλέξουν οι καλοθελητές. Οι μεταναστες που βγαίνουν έξω όταν θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους στην θάλασσα πηγαίνουν στα 50 μέτρα όπου εκεί ακριβώς είναι η αναρρόφηση του αφαλατωτή του νησιού. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Κι όταν τελειώσουν το μπανάκι τους; ξερόκλαδα υπάρχουν παντού. Ανάβουν και μια φωτίτσα χύμα στο χώμα για να ψήσουν το μεσημεριανό ή βραδινό τους κι όλα καλά. Κι αν αρπάξει φωτιά με τον αέρα ποια πυροσβεστική θα φωνάξουμε; Όμως η τοπική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα διότι πάλι στις ΕΔ θα ρίξει το μπαλάκι παρόλο που όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν προβλέπεται. Κάτι τελευταίο: αν υπάρξει συμβαν όπως αυτό με τους Πακιστανούς στο άρθρο σας, τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση; Συντονιστικές οδηγίες προς τα στελέχη δεν υπάρχουν. Δυνητικά ακόμη κι εμείς που δεν εμπλεκόμαστε άμεσα είναι πιθανό να βρεθούμε πάρα πολύ μπλεγμένοι. Η κατάσταση είναι πολυπλεύρως εξαιρετικά δύσκολη για τον κόσμο. Μας έχουν πετάξει την καυτή πατάτα και μας έχουν αφήσει μόνους”.
http://www.militaire.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":
1) ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΔΩ, ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.
2) Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ..."ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ" ΤΟΥΣ,  ΘΑ ΓΕΝΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
3) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΣΣΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΣ.
4) ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΛΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ. ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ. Άμεσος κίνδυνος εθνικής ασφάλειας, το νέο κύμα εισβολής εκ Τουρκίας.

No comments :

Post a Comment