06/06/2016

Γερμανία: Στην νέα "Λευκή Βίβλο" της, η Ρωσία θεωρείται αντίπαλος.

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, μεταξύ άλλων, είναι οι χάκερ, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση προσφύγων και η άσκηση της εξουσίας στη Ρωσία από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως σημειώνει γερμανικό δημοσίευμα. Μετά από δέκα χρόνια –γράφει η Die Welt- η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προβαίνει εκ νέου σε μια θεμελιώδη στρατηγική τοποθέτηση.  Τώρα, η νέα Λευκή Βίβλος, δηλαδή ο υπέρτατος οδηγός για τη λήψη αποφάσεων πολιτικής ασφάλειας, βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Καταρτίσθηκε από το Υπουργείο Άμυνας με τη συνδρομή και άλλων πολιτικών υπηρεσιών που σχετίζονται με την ασφάλεια. Πριν από τις θερινές διακοπές, η εργασία των 80 σελίδων πρόκειται να εγκριθεί και να παρουσιασθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η τελευταία έκδοση της Λευκής Βίβλου, χρονολογείται από το 2006. Από τότε έχουν αλλάξει σημαντικά τα πράγματα. Η διεθνής τάξη βρίσκεται σε αναταραχή και η Γερμανία πλήττεται ιδιαίτερα. Ανάμεσα στα δέκα σημαντικά ζητήματα για την ασφάλεια της Ομοσπονδιακής Γερμανίας είναι η Ισλαμική Τρομοκρατία, οι επιθέσεις στην ψηφιακή επικοινωνία η Ρωσία υπό την εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν και ο εσωτερικός εθνικισμός.  «Η Ρωσία δεν είναι πλέον εταίρος, αλλά ένας αντίπαλος. Από τα γεγονότα στην Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία αναδύεται η προθυμία της να επιβάλλει τα δικά της συμφέροντα με τη χρήση βίας και τα εγγυημένα από το διεθνές δίκαιο σύνορα τα μετακινεί μονομερώς. Το ζήτημα της ειρήνης με τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο παραμένει ακόμη ανοικτό».

Ο επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής της Δούμα, Αλεξέι Πούσκοφ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Die Welt» για τη Λευκή Βίβλο της Γερμανίας, έδωσε τη δική του απάντηση γιατί η Γερμανία έχει τη Ρωσική Ομοσπονδία στη λίστα των αντιπάλων. Όπως δημοσιεύει η ρωσική τηλεόραση «ren.tv» στην ιστοσελίδα της, η γερμανική απόφαση για μεταφορά της Ρωσίας στην κατηγορία των αντιπάλων, υποδηλώνει ότι οι γερμανικές αρχές εξαρτώνται από τον Λευκό Οίκο, αναφέρει λιτά το κείμενο.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ...ΑΛΛΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ. ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ. "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ.
ΤΕΤΟΙΕΣ "ΛΕΥΚΕΣ ΒΙΒΛΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ (ΚΙ ΟΧΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΚΙΝΕΖΟΙ, ΜΟΓΓΟΛΑ ΚΑΙ ΜΙΓΑΔΕΣ) ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΗΣ.

No comments :

Post a Comment