30/06/2016

«Ο Κόκκινος Φασισμός»

Ακούμε και διαβάζουμε πολλές φορές στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ για τον κόκκινο «φασισμό» και δυστυχώς στην παγίδα πέφτουν και κάποια έντυπα που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριωτικά ή τουλάχιστον, όπως υποστηρίζουν, το αναγνωστικό τους κοινό είναι πατριώτες. Αυτό, συνήθως, παρατηρείται όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιες ομάδες που στο παρελθόν φλέρταραν μαζί της σαν συνιστώσες, απαγορεύσουν ή κατακρίνουν μία εκπομπή στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο και φυσικά όταν με την βία προσπαθήσουν να απαγορεύσουν μία πορεία, που γίνεται κυρίως για εθνικά θέματα. Ακόμα και αυτοί που προβοκάρουν κινητοποιήσεις οικονομικών διεκδικήσεων και δημιουργούν επεισόδια σε αυτές χαρακτηρίζονται, χωρίς δεύτερη σκέψη, «φασίστες».

Σε αυτήν την στήλη δεν επαρκεί ο χώρος για να εξηγηθεί εκτενώς η ιδεολογία του Φασισμού, άλλωστε υπάρχουν βιβλία προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού όπως «Το Φασιστικόν Κορπορατιβιστικόν Κράτος» του Γκιουζέπε Μποτάϊ, «Η Ιστορία του Φασιστικού Κινήματος» του Ιωακείμ Βόλπε και «Φασισμός και Ιδεολογικαί του Βάσεις» του Γεωργίου Παμπούκα… Επιγραμματικά θα πούμε ότι ο Φασισμός δεν είναι ούτε μαύρος, ούτε κόκκινος και φυσικά ούτε και πολύχρωμος, δεν μπορεί από τους απολογητές της Νέας Τάξης να βαφτίζεται σαν φασισμός κάθε καθημερινή ενέργεια όπως η αυθάδεια, η επιθετικότητα, η απέχθεια, δικαιολογημένη ή όχι για κάποιες ομάδες πολιτών και ότι άλλο κατέβει στο μυαλό του καθενός. Ο Φασισμός είναι συγκεκριμένη και συγκροτημένη ιδεολογία στην Ευρώπη του Μεσοπολέμου που βρήκε την πολιτική της έκφραση στην τότε Ιταλία και όσοι άλλοι προσπάθησαν να τον υιοθετήσουν, από τότε, υιοθέτησαν μόνον τα εξωτερικά του γνωρίσματα.

Για ποιους λόγους όμως γίνεται αυτή, η ηθελημένη κατά την γνώμη μας, σύγχυση;
α) Για να δαιμονοποιηθεί κατά την πρακτική της αριστεράς μία και βρίσκεται στον αντίποδα του κομμουνισμού,
β) γιατί όσοι Έλληνες και ξένοι εκφράζουν πατριωτικές απόψεις φοβούνται μήπως χαρακτηριστούν σαν φασίστες από τους μηχανισμούς προπαγάνδας της αριστεράς που μισεί το ότι Εθνικό και σπεύδουν να τον αποποιηθούν χωρίς καν να τους ζητηθεί και
γ) γιατί έτσι αποκρύπτεται από την μεγάλη μάζα των λαών ότι αυτοί που ακολουθούν τις προαναφερόμενες τακτικές είναι απλά και μόνον τα εναπομείναντα κατάλοιπα του μπολσεβικισμού που βύθισε για περίπου εκατό χρόνια τον μισό κόσμο στο πένθος, την βία και την τυραννία.

Ας προσέξουν, τουλάχιστον όσοι αυτοαποκαλούνται πατριώτες, τους όρους που χρησιμοποιούν όταν θέλουν να κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις.

http://www.elkosmos.gr/o-kokkinos-fasismos/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΦΑΣΙΣΜΟΣ = ΔΕΣΜΙΣΜΟΣ = ΕΘΝΙΚH ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ (FASCIO= ΔΕΝΩ).

No comments :

Post a Comment