17/06/2016

"πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι"

Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ στο Μυρτώο, Βρετανοί και Ιταλοί στην Κρήτη

Η εικόνα που παρουσιάζεται στο FIR Αθηνών, εμφανίζει πολλά πεδία βολής που θα ασκηθούν συμμαχικές δυνάμεις. Θα παρατηρούσε κάποιος ότι δεν είναι και τόσο συνηθισμένη αυτή η δραστηριότητα, να ασκούνται τόσες πολλές διαφορετικές δυνάμεις στην περιοχή γύρω από την Κρήτη. Οι Αμερικανοί που πλέον διαθέτουν δυο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο, βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα.  Το ένα αεροπλανοφόρο, το Τρούμαν, τράβηξε για Σούδα και το άλλο, το Αιζενχάουερ όπως μαθαίνουμε έχει δεσμεύσει περιοχή για ασκήσεις στο Μυρτώο πέλαγος. Η δεσμευμένη περιοχή εμφανίζεται με κόκκινο χρώμα στον παρακάτω χάρτη. Παράλληλα το βοηθητικό πλοίο USNS GRAPPLE εντάχθηκε στην ΝΑΤΟϊκή δύναμη που επιχειρεί στο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα περιοχές ασκήσεων έχουν δεσμεύσει η Βρετανία και η Ιταλία, περιμετρικά της Κρήτης.
Η Βρετανία έχει δεσμεύσει δυο περιοχές για τις 14-28 Ιουνίου η μία και 18 Ιουνίου η άλλη.
Η Ιταλία έχει δεσμεύει περιοχή βόρεια της Κρήτης για τις 22 και 23 Ιουνίου.

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Δείτε τις περιοχές αποτυπωμένες στον χάρτη, καθώς και τις ΝΟΤΑΜ που είναι σε ισχύ και μέσω των οποίων δεσμεύονται οι περιοχές. 

ΣΧΟΛΙΟ  "ΙΣΧΥΣ": ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΣΑΝ ΚΑΚΑ ΣΠΥΡΙΑ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ή ΠΑΛΙ  ΜΟΝΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ..."ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ"; ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΣ (ΣΤΗΝ "ΙΣΧΥ") ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ (ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΙΣΧΥ") ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΖΟΡΙ. ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ..."ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΟ Η.Β ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΔΩ ΚΛΩΘΟΓΥΡΙΖΟΥΝ;" Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

1 comment :

  1. Anonymous17/6/16 21:03

    ΣΑΜΠΩΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ... ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΟΦΙΜΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΑ ΜΑΣ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ.

    |||

    ReplyDelete