10/05/2016

Νέα διέλευση πλοίου του US Navy σε επίμαχο ύφαλο…

Αμερικανικό πολεμικό σκάφος (αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων) πραγματοποίησε διέλευση κοντά στον ελεγχόμενο από την Κίνα ύφαλο «Κρος Ριφ» στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η αμερικανική κίνηση γίνεται για να εμπεδωθούν οι διεκδικήσεις των χωρών συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή έναντι αυτών της Κίνας.  Εν ολίγοις, να μη νομιμοποιηθούν μονομερείς ενέργειες του Πεκίνου με στόχο να ασκήσει κυριαρχία επί θαλασσίων περιοχών που διεκδικούν και άλλες χώρες, μόνο που πρόκειται για ενέργειες που εμπεριέχουν εξ ορισμού το στοιχείο του ρίσκου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιπέτειες, αν και Κινέζοι – Αμερικανοί δείχνουν μέχρι στιγμής υπευθυνότητα και σύνεση…

Πολεμικά πλοία από έξι χώρες συμμετέχουν στην άσκηση Pacific Reach 2016 που διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κορεατικής χερσονήσου. Πέραν του nοτιοκορεατικού Nαυτικού, συμμετέχουν υποβρύχια από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία. Η άσκηση θα διαρκέσει 10 ημέρες, ενώ το επιχειρησιακό της σκέλος θα ξεκινήσει στις 25 Μαΐου. Καθεστώς παρατηρητή θα έχουν 12 χώρες, μεταξύ αυτών η Κίνα και η Ρωσία, ενώ η υλοποίηση των επιχειρησιακών σεναρίων θα επικεντρωθεί στη διαλειτουργικότητα μεταξύ των υποβρυχίων και λοιπών ναυτικών μονάδων. Η άσκηση Pacific Reach διεξήχθη για πρώτη φορά το 2009 στην Σιγκαπούρη. Είναι η δεύτερη φορά πάντως που διεξάγεται στα κορεατικά ύδατα και το γεγονός θεωρείται ως μήνυμα στον Βορρά.

http://www.defence-point.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ...ΣΟΥΝΙΟ ; ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΜΑ, (ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ ΚΙ ΑΛΛΩΝ "ΕΙΔΙΚΩΝ") ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ "ΑΒΛΑΒΕΙΣ" ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΒΛΑΒΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ.  ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ. ΑΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ..."ΑΒΛΑΒΕΙΣ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΣΥΔΟΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ.

No comments :

Post a Comment