04/05/2016

Ε.Ε: Κατάργηση ιδιωτικότητος σε κοινωνικά δίκτυα και διαδίκτυο με ειδικό σχέδιο ταυτοτήτων (e-id) ;;;

H E.E σχεδιάζει να εφαρμόσει την μέσω ηλεκτρονικών στοιχείων ταυτοποίηση των χρηστών του διαδικτύου, με την χρήση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (e-id). Είναι έμμεσο βήμα προσπάθειας για κατάργηση της ιδιωτικότητας στο internet, με πρόσχημα την ευκολία χρήσης λογαριασμών κοινωνικών δικτύων. Τέτοια υπηρεσία έχει ήδη η Εσθονία όπου μάλιστα την θεωρεί ως πρωτοπόρα και καινοτόμα λύση. Φυσικά δεν γίνεται καμία νύξη για τον ηλεκτρονικό αφοπλισμό της καθώς και την διαρροή δεκάδων χιλιάδων στοιχείων πολιτών της, όταν η Ρωσία είχε ουσιαστικά "κατεβάσει τον διακόπτη" σε κάθε ηλεκτρονική υπηρεσία και εμπλούτισε τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών της με τα δεδομένα αυτά.

Εδώ είναι η σχετική αναφορά από Ε.Ε για το πλάνο της ηλεκτρονικής ταυτότητας. (σελ 11 και σελ 12. )

Αλέξανδρος Νίκλαν, Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας.
http://www.geopolitics.com.gr/2016/05/blog-post_4.html

2 comments :

  1. Anonymous4/5/16 23:01

    Ποια ιδιωτικότητα ρε πλάκα μας κάνουν? Η google ξέρη και τη ώρα χέζουμε με τα adroid. Η ιδιωτικότητα απεμπωλίστηκε από τους ίδιους τους χρήστες των νέων τεχνολογιών με την γνώση και την θέληση τους. Όποιος θέλει ιδιωτικότητα ξεχνάει τα τελευταίας γενιάς κινητά και τα κοινωνικά δίκτυα καθώς και την ανταλλαγή απόψεων μέσω διαδικτύου. Σιγά που η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν ξέρει τον διαχειριστή αυτού του blog καθώς και όσους σχολιάζουμε εδώ μέσα!

    12G

    ReplyDelete
  2. 12G

    Η δίωξη ξέρει το i.p που αυτό το ιστολόγιο χρησιμοποιεί και που φυσικά αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης ξέρει το ..."mac address" των συσκευών που συνδέονται στην πλατφόρμα του blogger που κι αυτές (οι "mac address") αλλάζουν τακτικά. Η δίωξη ξέρει επίσης και τα ψευδώνυμα (προφίλ) των διαχειριστών αυτού του ιστολογίου, τα οποία όμως δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά στοιχεία των μελών της "ΙΣΧΥΣ".

    Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ανωνυμίας, ούτε ισχυριζόμαστε πως είμαστε ..."αόρατοι" και ανύπαρκτοι. Ισχυριζόμαστε πως είμαστε κατα το δοκούν "προστατευμένοι" και πως αν εμμονικά κινηθούν διαδικασίες εντοπισμού μας θα εντοπιστούμε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Θα είναι όμως αρκετά πιο δύσκολο να ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ και να ΔΙΩΧΘΟΥΜΕ. Με αυτήν την πρόταση της Ε.Ε αυτά τα δυό τελευταία γίνονται πολύ πιο εύκολα.

    Φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο πως οι περισσότεροι έχουν φατσα-μοστρα όλα τα προσωπικά τους στοιχεία, ανοιχτά και διαθέσιμα σε όλους, κι αυτούς η είδηση δεν τους αφορά.

    υ.γ - Δύο προσπάθειες αποκάλυψης ταυτότητος μελών της ομάδος μας συνέβησαν τα 6 τελευταία έτη κι αυτές οφείλονταν σε προσωπική έκθεση αυτών, σε τρίτους (social hacking), και όχι σε ηλεκτρονικές αβλεψείες και παράλειψη κοινών κανόνων προστασίας στο διαδίκτυο. Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο της ..."στραβής" δλδ εσύ να κάνεις μεν ότι πρέπει και να σε ..."δώσει" ανεύθυνα κάποιος άλλος, τρίτος που έτυχε να σε ξέρει καλά, από τον προσωπικό σου βίο και σε αναγνωρίζει μέσω της διαδικτυακής σου παρουσίας ακόμη και πίσω απο το ψευδώνυμο.

    ReplyDelete