21/05/2016

Επιχείρηση "Α.Ε.ΤΟ.Σ" (Αστυνόμευση, Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων): Ηλεκτρονική επιτήρηση των ελληνοτουρκικών συνόρων. ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΕΕΙ, ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΝΑΙ... ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "Α.Ε.ΤΟ.Σ" ΗΤΑΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ  ΑΠΟ ...ΠΕΡΙΣΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ: http://www.iefimerida.gr/news/202956/ayta-einai-ta-kinita-astynomika-tmimata-premiera-gia-tin-omada-aetos-tis-elas-eikones ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΙΤΕ Ο "Α.Ε.ΤΟ.Σ" ...ΜΑΔΗΘΗΚΕ ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ Κ-Ο-Τ-Α ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΕ ΠΟΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΝΑΚΙΑ ΒΑΛΤΕ ΠΑΓΩΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΞΕΠΑΤΩΜΕΝΟ ΦΡΑΧΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΦΑΝΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. ΤΑ ΕΙΡΩΝΙΚΟΤΑΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΕΤΟΣ» (Αστυνόμευση, Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων), η Αστυνομία με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους, 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα έχει στη διάθεσή της ηλεκτρονικά «μάτια», αλλά και θερμικές κάμερες που θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν και τους καρδιακούς παλμούς αυτών που επιχειρούν να διαβούν λαθραία τη συνοριογραμμή.

Την αποκάλυψη έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης στη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου για την επέκταση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε ακόμη 22 περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τα κινητά αστυνομικά τμήματα, η λειτουργία των οποίων ξεκίνησε ήδη από το 2007 και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επεκτάσεις. Μέσα στα φορτηγάκια της ΕΛΑΣ είναι εγκατεστημένα κανονικά Τμήματα και φθάνουν σε απομακρυσμένα σημεία, όπου οι κάτοικοι βλέπουν με τα κιάλια αστυνομικούς. Ο Γραμματέας του Υπουργείου γνωστοποίησε ότι η επέκταση των Μονάδων εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης, αλλά και επιτήρησης συνόρων. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφόρησε ότι θα αγορασθούν και θα τοποθετηθούν 21 κάμερες ανίχνευσης καρδιακών παλμών και 40 θερμικές κάμερες, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Θα μεταδίδουν δε εικόνα και ήχο σε ένα ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων για τον εντοπισμό κίνησης παράτυπων μεταναστών, που θα επιχειρούν να περάσουν λάθρα τη συνοριογραμμή.

Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε: «Η επέκταση του συστήματος επιτήρησης στα σύνορά μας με την Τουρκία με 15 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση, πολύ υψηλό ποσό, πρέπει να σας πω ότι θα μας εξασφαλίσει και ανθρώπινους πόρους, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι η επιτήρηση θα γίνεται με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική πλευρά θα διαθέσει και 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια της ΕΕ «για τη στήριξη των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά».

Του Πέτρου Καρσιώτη
http://www.alphafreepress.gr/

5 comments :

  1. Anonymous21/5/16 19:52

    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΙΣΧΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΧΑΧΑΧΑΧ

    |||

    ReplyDelete
  2. Anonymous22/5/16 00:56

    Ότι είπε ο από πάνω χαχαχαχ!


    12G

    ReplyDelete
  3. Anonymous22/5/16 09:52

    Έχετε δίκιο γιατί και πριν λίγες εβδομάδες κάτι παρόμοιο αποκάλυψε η εφημερίδα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" σχολιάζοντας ότι ενώ τώρα δίνουν 15 εκατομ. για ένα αμφιλεγόμενο σύστημα οι κυβερνήσεις μετά το 2009 έθαψαν ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο δορυφορικό γεωγραφικό σύστημα GIS επιτήρησης των συνόρων της ΕΥΠ μολνο και μόνο επειδή διαθέτει ρώσικο λογισμικό και το οποίο κόστιζε μόνο 1,5 εκατομύριο... Τι να πει κανείς...

    ReplyDelete
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 22/5/16 00:56

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΖΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ "...ΛΟΜΠΙ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ.

    ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous22/5/16 21:19

    Θα συμφωνησω με το σχολιο του Φαηλου Κρανιδιωτη που τον διεγραψαν απο νδ (τρομαρα τουσ) να κανουν χωρο για να βαλουμε κιαλλα κυπαρησια εκει στο γουδι

    ReplyDelete