11/05/2016

Πάλι με χορηγία του ΟΤΕ απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες σε σκάφη του Λιμενικού.

Τελετή υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού για την αποδοχή χορηγίας από τον όμιλο ΟΤΕ προς το Λιμενικό Σώμα–Ελληνική Ακτοφυλακή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ιωάννη Θεοτοκά, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιου. Τον όμιλο ΟΤΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός του κ. Μιχάλης Τσαμάζ καθώς και διευθυντικά στελέχη του ομίλου. Η εν λόγω χορηγία περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης περιπολικών σκαφών του Λ.Σ–ΕΛ ΑΚΤ, καθώς και προμήθεια ειδών και υλικών διάσωσης τα οποία χρησιμοποιούνται από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στις καθημερινές επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον όμιλο ΟΤΕ για τη ευγενική του προσφορά προς το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δηλώνοντας τα εξής:

«κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ Γραμματέα, κ. Πρόεδρε του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, Αγαπητοί Συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι

Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου καθώς και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής προς τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος για την προσφορά του να συνεισφέρει και πάλι στην κάλυψη των εξόδων συντήρησης και επισκευής των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και στην απόκτηση ειδικού διασωστικού εξοπλισμού, γεγονός που θα συμβάλλει καθοριστικά μεταξύ άλλων στην έρευνα και διάσωση στη θάλασσα και στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της Χώρας μας. Ο εκσυγχρονισμός, η ανανέωση, η συντήρηση και ο εξοπλισμός των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και η διατήρησή τους σε διαρκή ετοιμότητα αποτελούν σταθερό στόχο και βασική προτεραιότητα μας. Ως εκ τούτου η σημαντική αυτή προσφορά του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος προς το Λιμενικό Σώμα–Ελληνική Ακτοφυλακή αποτελεί και μια επιπλέον πράξη αρωγής προς την ελληνική κοινωνία, καθόσον η δυσχερής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας, έχει επηρεάσει σημαντικά όλους τους δημόσιους φορείς και ανάμεσα σ’ αυτούς και το Λιμενικό Σώμα. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω όμως ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση που προανέφερα, ουδόλως επηρεάζει την προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος τα οποία εκτελούν απερίσπαστα και με επαγγελματισμό, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, το κοινωνικό έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία. Από ευγενικές χειρονομίες προσφοράς όπως η σημερινή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος που συνιστούν συνάμα και έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών που καθημερινά, προσφέρουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αντλούμε περισσότερη δύναμη και δεσμευόμαστε ώστε να συνεχίσουμε αδιάλειπτα την αποστολή για την οποία έχουμε ταχθεί. Επίσης οφείλω να σημειώσω ότι και η περσινή αξιόλογη συνδρομή σας προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να διατηρηθούν τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Σώματος αξιόπλοα και αποτελεσματικά. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η συνεισφορά και η αλληλεγγύη που αποτελούν υπεύθυνη στάση και παράδειγμα προς μίμηση αποκτούν τη δεδομένη αυτή χρονική στιγμή ιδιαίτερη σημασία, λαμβανομένου υπόψη όπως προαναφέρθηκε της ιστορικά δύσκολης συγκυρίας που διατρέχει η χώρα μας.

Σας ευχαριστώ θερμά.»


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε:
«Το Λιμενικό Σώμα επιτελεί τεράστιο έργο. Περιφρουρεί τα θαλάσσια σύνορά μας, προστατεύει τα λιμάνια και τις θάλασσές μας και σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι καθήκον για τον Όμιλο ΟΤΕ να συμβάλλει σε αυτό το έργο. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια δίπλα στους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν στη χώρα».

http://defencenews.gr/

No comments :

Post a Comment