23/05/2016

Νήσοι-Νησίδες, Ενέργεια, Νερό και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Αυτά συμφώνησαν να παραχωρήσουν.

Η λίστα περιλαμβάνει τα 71.736 ακίνητα που ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο. Τώρα, τα διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε και θα περάσουν στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ). Υποθηκεύονται ως εγγύηση των δανειστών για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι το ανώτατο όργανο του νέου ταμείου, το Εποπτικό Συμβούλιο, τελεί υπό τον έλεγχο της Κομισιόν και τoυ ESM. Στην λίστα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι αιγιαλοί, οι παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, οι υδρότοποι, περιοχές Ramsar και Natura, αρχαιολογικοί χώροι και αμιγώς δασικές εκτάσεις. Δεν εξαιρούνται όμως νήσοι-νησίδες, σπήλαια, μνημεία, οικισμοί, ιαματικές πηγές και ...συνοριακοί σταθμοί !!!

Διαβάστε την συμπληρωμένη λίστα της ντροπής και της διάλυσης κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας: "ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ" = ΥΠΕΡ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Το χειρότερο από όλα ξέρετε ποιό είναι; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, τουλάχιστον όχι με τις συνήθεις διαδικασίες. Οι υπογραφές είναι απολύτως δεσμευτικές, αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν, η Ν.Δ που τώρα είναι αντιπολίτευση και πού έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κυβερνήσει ως διάδοχος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη είχε προτείνει την πώληση νήσων-νησίδων, ενέργειας, νερού και σε αυτά συμφωνούν και οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης πλην Χ.Α.

ΙΣΧΥΣ

Φόροι και ξεπούλημα με αριστερά κλάμματα και…ευαισθησία
Ψήφισαν όλοι τους και οι αριστεροί που κόπτονται για τους εργάτες και οι δήθεν δεξιοί που λένε πως δεν θέλουν να ξεπουληθεί η πατρίδα, εκτός από την Κατριβάνου που δεν ψήφισε τον «κόφτη» και την δημιουργία του υπερταμείου για την δημόσια περιουσία. Η όλη διαδικασία εχθές στην βουλή ήταν και για γέλια και για κλάματα καθώς οι βουλευτές των κομμάτων και οι αρχηγοί τους έριχναν τα βάρη οι μεν στους δε προσπαθώντας να μας παραπλανήσουν σχετικά με το ποιοι ευθύνονται που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, το ζήτημα όμως είναι απλό, όλοι τους φταίνε. Τραγικό ήταν το θέμα με τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έλεγαν, μόνο που δεν έκλαιγαν, ότι δεν συμφωνούν με τα μέτρα αλλά θα τα ψηφίσουν για να σωθεί η πατρίδα και νόμιζαν ότι μας κοροϊδεύουν. Έγιναν όμως και αποκαλύψεις όπως για παράδειγμα ότι από το υπερταμείο που θα συμπεριλαμβάνονται τα ακίνητα και γενικά ότι θα εκποιείται στους τοκογλύφους δεν εξαιρέθηκε ούτε το κτήριο του Αρείου Πάγου. Ίσως και να μην το χρειαζόμαστε, μπορεί η αριστερά να αποφασίσει να μας φυλακίζει χωρίς δίκες κατά την προσφιλή της τακτική.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η κυβέρνηση της αριστεράς με την συνδρομή του «πατριώτη» Καμμένου φόρτωσε δυσβάσταχτους φόρους στον ελληνικό λαό, ξεπούλησε την χώρα στους τοκογλύφους και έφερε ένα μόνιμο μνημόνιο. Το είχαμε γράψει στον «Ελεύθερο Κόσμο» ότι έρχεται το μνημόνιο της αριστεράς που θα είναι το τρίτο και μεγαλύτερο, δυστυχώς τώρα έγινε και μόνιμο.

http://www.elkosmos.gr/fori-ke-xepoulima-me-aristera-klammata-keevesthisia/

2 comments :

  1. Anonymous23/5/16 15:11

    Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι αιγιαλοί και οι παραλίες! Λες να μπορούμε να κάνουμε τσάμπα το μπάνιο μας και το 2025 ας πούμε, ή μάλλον και πιθανότατα θα συμπεριληφθούν σε επόμενο μνημόνιο!?


    12G

    ReplyDelete
  2. ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ή ΕΝΤΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ (ΟΠΩΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ) ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΈΞΑΙΡΕΣΗ ή ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ή ΘΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ. Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΕ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ.

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΛΟΓΟ (ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ) ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΩΝ, ΤΑ ..."ΜΝΗΜΕΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

    ReplyDelete