04/05/2016

Απόπειρα δολοφονίας Αστυνομικού από Ιρακινό στην Σάμο - Βγήκαν όπλα στον καταυλισμό του Ελληνικού - ΛΕΡΟΣ: Ένταση στο hotspot που είναι δίπλα σε εγκαταστάσεις του ΠΝ

Την Δευτέρα 2 Μαΐου στις 19:30 το απόγευμα κατά την έναρξη της διαδικασίας της βραδινής σίτισης των 830 (περίπου) μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο Κέντρο από τον Στρατό, ξεκίνησε και πάλι εξέγερση από μετανάστες που διαμαρτυρόντουσαν για την ποιότητα του φαγητού! Οι ΜΟΛΙΣ τρείς (3) αστυνομικοί που βρισκόταν στο Κέντρο, μαζί με ολιγάριθμους στρατιωτικούς και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν χωρίς αποτέλεσμα! Κάποιοι από αυτούς με μαχαίρια στις τσέπες άρχιζαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών και των στρατιωτικών με την κατάσταση να τείνει να ξεφύγει επικίνδυνα! Λίγα λεπτά αργότερα ένας 32χρονος Ιρακινός ημίγυμνος και κραδαίνοντας μια λεπίδα που κρατούσε στο χέρι, κινήθηκε απειλητικά εναντίον του υπεύθυνου Ταγματάρχη του Κέντρου και τότε ένας άοπλος αστυνομικός μπήκε μπροστά για να τον προστατέψει! Ο Ιρακινός τότε προσπάθησε να καρφώσει στον λαιμό τον αστυνομικό, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρει και αμέσως μετά αυτοτραυματίστηκε με την ίδια λεπίδα!

Άμεσα κλήθηκε τηλεφωνικά η Άμεση Δράση (100) και ζητήθηκε η συνδρομή των ΜΑΤ, αλλά και άλλη δύναμη της αστυνομίας αφού η κατάσταση είχε ξεφύγει! Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας ενώ σε πολλά σημεία του Κέντρου οι υπόλοιποι μετανάστες άναψαν φωτιές προκαλώντας εξέγερση! Λίγη ώρα αργότερα τα ΜΑΤ κατάφεραν να ηρεμήσουν την κατάσταση αφοπλίζοντας τον Ιρακινό, ενώ ο αστυνομικός μετέβη στο Νοσοκομείο της Σάμου έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ! Εκεί μετά τις απαραίτητες εξετάσεις του προτάθηκε να επισκεφθεί ψυχολόγο. Ο 32χρονος Ιρακινός αφού διακομίστηκε στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε πως είχε επιπόλαια τραύματα, οδηγήθηκε στο Α.Τ. Σάμου, όπου και κρατείται με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας κατά Αστυνομικού και την κατοχή και χρήση αιχμηρού μεταλλικού αντικειμένου.

http://www.i-samos.gr/
http://www.viadiplomacy.gr/

Άρχισαν να βγαίνουν τα όπλα στους καταυλισμούς των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Ελληνικού Βασίλης Κρητικός και αναφέρει πυροβόλα όπλα, όχι μαχαίρια! Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό η κατάσταση στο Ελληνικό «δεν είναι διαχειρίσιμη», όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το συντονιστικό της κυβέρνησης για το προσφυγικό έχουν στοιβαχθεί 3.500 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες. Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στον υπαίθριο καταυλισμό «βγήκαν όπλα. Όχι μαχαίρια, όπλα. Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές». «Κάθε μέρα οι υπηρεσίες καθαριότητας συλλέγουν πάνω από 5 τόνους σκουπιδιών από τον καταυλισμό ενώ δίνουμε 20 τόνους νερό με υδροφόρα για να ενισχύσουμε τα ντους στην παραλία όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι αυτοί για να πλυθούν» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. «Οι ελλείψεις είναι τεράστιες, ζητούμε τροποποίηση των προϋπολογισμών για να προσλάβουμε έκτακτο προσωπικό, μιλάμε για ωρολογιακή βόμβα εδώ» κατέληξε ο κ. Κρητικός.

http://www.pronews.gr/

Ένταση στο hotspot της Λέρου το μεσημέρι,όπου μετανάστες και πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης. Οι πρόσφυγες που είχαν και τηλεβόα φώναζαν συνθήματα και η κατάσταση προς στιγμήν τουλάχιστον ήταν έκρυθμη. Τόσο ώστε κλήθηκε η αστυνομία. Το hotspot βρίσκεται 500 μέτρα από τις εγκαταστάσεις του ΠΝ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει αν κάποια στιγμή η κατάσταση ξεφύγει. Δεν είναι μόνο στη Λέρο που hotspot ή κέντρα φιλοξενίας προσφύγων βρίσκονται κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Κάτι που προβληματίζει στελέχη που υπηρετούν σ΄ αυτές. Έξω από το hotspot της Λέρου συγκεντρώθηκαν και αρκετοί πολίτες οι οποίοι τα έβαλαν με τον δήμαρχο. Η Λέρος υποδέχτηκε κι άλλους πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο.

Militaire.gr

5 comments :

  1. Anonymous4/5/16 16:43

    ΑΟΠΛΟΣ!!!!!!!!!
    Στέλνουν άοπλους αστυνομικούς να κάνουν τις φιλιππινέζες μοιράζοντας φαγητό στους λαθροεισβολείς!!!
    Μάλλον είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα...
    Σε ποιό άλλο κράτος είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο;
    Σε ποιό άλλο κράτος η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή από λαθρεποίκους για τόσες εβδομάδες; Έμποροι, αγρότες καταστρέφονται και δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας; Ούτε στη μπανανία...

    ReplyDelete
  2. Anonymous4/5/16 17:17

    Άραγε αν σκότωνε τον αστυνομικό θα ξύπναγε κανείς στον έρημο τούτο τόπο? Μπααααα!

    12G

    ReplyDelete
  3. ΑΝΩΝΥΜΕ
    ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΔΩ.

    12G
    Αν σκότωνε τον αστυνομικό θα φρόντιζαν να βγάλουν ...τρελό και ψυχοπαθή τον εισβολέα, έτσι που να δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΟΧΙ" ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΠΝΑΓΕ ΟΥΔΕΙΣ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous4/5/16 19:43

    Kαι όμως οι Έλληνες εξοπλίσθηκαν, οπλίσθηκαν και είναι έτοιμοι για όλα
    Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έχει πρόσβαση ο άνθρωπος αυτός τα τελευταία χρόνια έχουν χορηγηθεί πάνω από 1,8 εκατ. άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων και το σημαντικότερο έχει πουληθεί 20πλάσια ποσότητα φυσιγγίων απ΄ότι αναλογεί ανά κυνηγετικό όπλο.

    http://epanastasi-hellas.blogspot.gr/2016/05/k.html

    ReplyDelete
  5. Anonymous4/5/16 20:04

    ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ....ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΝΑ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ...ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΩΣ ΚΟΥΝΑΒΙ,ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΩΣ Ο ΚΗΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟ....ΑΝΑΖΗΤΩΝΑΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΛΕΟΝΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ,ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ;;;

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ.

    ReplyDelete