30/04/2016

Ρωσία: Αναχαίτιση αμερικανικού μαχητικού στη Βαλτική - Απειλεί με αντίμετρα τη Σουηδία αν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Η Ρωσία προχώρησε σήμερα σε άμεση απογείωση μαχητικού της αεροσκάφους, προκειμένου ν' αναχαιτιστεί αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο προσέγγιζε στη συνοριακή γραμμή της στη Θάλασσα της Βαλτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στη Μόσχα. Απαντώντας στις καταγγελίες της αμερικανικής πλευράς ότι η αναχαίτιση του αμερικανικού μαχητικού ήταν επικίνδυνη, το ρωσικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει ότι όλες οι πτήσεις των μαχητικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, γίνονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα αμερικανικά μαχητικά είτε θα πρέπει να σταματήσουν τις πτήσεις τους κοντά στα ρωσικά σύνορα, είτε θα πρέπει να φέρουν ειδικές συσκευές για την αναγνώρισή τους. Απαντώντας στις καταγγελίες της αμερικανικής πλευράς ότι η αναχαίτιση του αμερικανικού μαχητικού ήταν επικίνδυνη, το ρωσικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει ότι όλες οι πτήσεις των μαχητικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, γίνονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα εάν η Σουηδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ‘Kross’ που επικαλείται το Itar Tass. «Εάν η Σουηδία αποφασίσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, φυσικά δεν σκέφτομαι ότι οι Σουηδοί θέλουν να μας επιτεθούν. Αλλά, επειδή η σουηδική στρατιωτική υποδομή βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, θα εξαρτηθεί από τη διοίκηση του ΝΑΤΟ και εμείς θα αναγκασθούμε να λάβουμε τα απαραίτητα στρατιωτικά και τεχνικά μέτρα στα βορειοδυτικά σύνορά μας, γιατί η άλλη πλευρά του στρατιωτικο- πολιτικού συνασπισμού θεωρεί ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή», είπε ο Λαβρόφ διευκρινίζοντας ότι για τα μέτρα αυτά δεν μπορεί να γνωρίζει. «Αυτά δεν ανήκουν στην εργασία μου, είναι των στρατιωτικών- του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου», πρόσθεσε τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει σοβαρές μεταμορφώσεις. «Τα τελευταία χρόνια είχαμε μια συνεργασία, μια εμπιστοσύνη και δεν προσπάθησε κανείς να θεωρήσει τον άλλο ως απειλή. Προφανώς το ΝΑΤΟ σήμερα έχει άλλους προσανατολισμούς», είπε.

http://www.onalert.gr/

1 comment :

  1. Anonymous30/4/16 23:22

    Ναι θα κάνει αντίποινα, θα τους κάνει εμπάργκο στα μούσμουλα. Άσε την είδαμε την ρωσική αρκούδα πριν κάτι μήνες με τους τούρκους!

    12G

    ReplyDelete