28/04/2016

39 παραβιάσεις και 7 εμπλοκές μέχρι τώρα στο Αιγαίο, που έχουν ήδη μοιράσει οι Τούρκοι με χάρτη πρόκληση.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. BD-21/16 ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ΕΔ, το χρονικό διάστημα 3-6 Μαΐου θα διεξαχθεί η διακλαδική άσκηση Ε-Δ με την επωνυμία DENIZ ASLANI-2016 (Θαλάσσιος Λέων). Η παραπάνω ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της έκδοσης από τις τουρκικές αρχές της NAVTEX 321/16 (εκδόθηκε την 26/4) με την οποία ανακοινώνεται η διεξαγωγή άσκησης Έρευνας – Διάσωσης (SAR) σε 2 περιοχές του Αιγαίου (Νότια Λέσβου-Βόρεια Ψαρών) το διήμερο 4-6 Μαΐου 2016. Οι περιοχές είναι ίδιες με τις περιοχές που έχουν δεσμευτεί για το διήμερο 27-28 Απρ 16 (σχετική NAVTEX 311/16), προφανώς για την εκπαίδευση προάσκησης και δοκιμών.  Η άσκηση, διεξάγεται κάθε 2 χρόνια (το 2014 διεξήχθη το χρονικό διάστημα 6-9 Μαΐου), με τη συμμετοχή δυνάμεων του τουρκικού ΠΝ, της τουρκικής ΠΑ και της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών (ΔΑΑ) καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Ε-Δ της Τουρκίας. Στην υπόψη άσκηση καλούνται οι ΑΚΑΜ των χωρών που υπηρετούν στην Τουρκία καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, η δε τελική της φάση αποτελεί περισσότερο επίδειξη των δυνατοτήτων των ΤΕΔ.  ΗΤουρκία όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού πλοίων (ΝΑΤΟ SNMG-2, FRONTEX), αλλά αντιθέτως επιλέγει τις συγκεκριμένες περιοχές για να δείξει στο ΝΑΤΟ, στη FRONTEX, στους ΑΚΑΜ των ξένων χωρών και στα ΜΜΕ, ότι έχει πατήσει πόδι για τα καλά στο Αιγαίο.

Στην πρώτη παράγραφο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η άσκηση θα διεξαχθεί, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στον διεθνή εναέριο χώρο και τα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και εντός της τουρκικής περιοχής Ε-Δ. Με αυτή την παράγραφο και για μια ακόμη φορά η Τουρκία προβάλλει απαράδεκτες αξιώσεις στο Αιγαίο καθόσον:
α. Κάνει λόγο για τουρκική περιοχή Ερευνας-Διάσωσης εντός του Βορειανατολικού–Κεντρικού Αιγαίου, υποστηρίζοντας και πάλι τη θέση της ότι της ανήκει το μισό Αιγαίο όσον αφορά τους τομείς Ερευνας-Διάσωσης παρά το γεγονός ότι με βάσει τους διεθνείς κανονισμούς έχει καθοριστεί ότι τα όρια του ελληνικού τομέα Ε-Δ συμπίπτουν με τα όρια του FIR Aθηνών. Στον χάρτη, ο οποίος είναι αναρτημένος στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών (ΔΑΑ), φαίνεται ο τομέας E-Δ που διεκδικεί η Τουρκία.
β. Κάνει λόγο για διεθνή εναέριο χώρο, ενώ τα όρια των περιοχών της άσκησης σε πολλά σημεία απέχουν λιγότερο από 10 ν.μ, άρα αμφισβητεί και πάλι τα όρια του ΕΕΧ προβάλλοντας το αίτημα για ΕΕΧ ίσο με τα ΕΧΥ στα 6 ν.μ.

39 παραβιάσεις και επτά εμπλοκές! Αυτά δεν γίνονται ούτε σε κανονικές εμπόλεμες ζώνες. Γίνονται στο πεδίο μάχης που λέγεται Αιγαίο. Οι Τούρκοι έχουν διαλύσει τα πάντα υπό την απόλυτη ανοχή Ευρωπαίων και ΝΑΤΟϊκών. Ανοχή που έχει καταντήσει να αποτελεί ουσιαστική παρότρυνση προς τους Τούρκους. Ο σημερινός πόλεμος έγινε την ίδια ώρα που στο Αιγαίο βρίσκονταν δύο Αρχηγοί. Ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΝ επισκέπτονταν νησιά και μονάδες για να ευχηθούν καλό Πάσχα στο προσωπικό. Αυτό είναι το δεύτερο στοιχείο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Η Τουρκία του Ερντογάν δεν σέβεται ούτε τα στοιχειώδη που προβλέπουν να σταματούν κάθε είδους στρατιωτικές δραστηριότητες στο Αιγαίο, σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα να θυμίσουμε.

Οι αριθμοί της τουρκικής αλητείας:
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 27η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 3 (2 α/φ & 6 α/φ & 2 α/φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 13 (4 CN-235 & 9 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 23
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 18
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 39
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 7
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
1 εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν υπέρπτηση που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών μαχητικών α/φ ανωθεν ν. Ρω την 14:44 στα 27.500 πόδια.
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Militaire.gr

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Η ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΡΑΣΟΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ, ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΩΡΙΣ:  https://isxys.blogspot.com/2011/01/blog-post_10.html

2 comments :

  1. Anonymous28/4/16 17:09

    Έχει χαθεί το παιχνίδι, οι τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποια προβοκάτσια εξαντλώντας ταυτόχρονα το τελευταίο αξιόμαχο όπλο της χώρας, την αεροπορία, ώστε να πάρουν αυτά που θέλουν όσο το δυνατόν ποιο αναίμακτα. Δεν υπάρχει περίπτωση αντίδρασης από πλευράς μας ακόμα κι αν αποφασίσουν να εισβάλουν απροκάλυπτα, όχι μόνο διότι η ιδεολογία των κυβερνώντων είναι τέτοια από σημίτη κι έπειτα αλλά κι επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης χρόνια τώρα αφού τα περισσότερα εξοπλιστικά έγιναν για το θεαθήναι και τις μίζες! Το ερώτημα είναι τη αντοχές έχει η ΠΑ και για πόσο ακόμα θα μπορεί να αναχαιτίζει και δέυτερον, τα ελληνικά μαχητικά σηκώνονται οπλισμένα ή έχουμε παραμείνει στο καθεστώς παπανδρέου του νεότερου?

    Η ήττα που έρχεται θα είναι ταπεινωτική και εξευτελιστική όχι για την πλειονότητα των νεοελλήνων που δεν θα ασχοληθούν για πάνω από μερικούς μήνες με το θέμα, όπως και με τα ίμια δλδ, αλλά για εσένα, εμένα και τους λοιπούς πατριώτες που έμειναν να χάνουν τον ύπνο τους από την στεναχώρια για την μαλακία που δέρνει τη ράτσα μας τόσα χρόνια τώρα. Δεν έχω ιδέα πως θα αντιμετωπίσω την απώλεια εθνικού εδάφους μέσα μου, ειλικρινά δεν ξέρω αν αξίζει να χαραμίσει κανείς την ζωή του για τους νεοέλληνες στέλνοντας εκεί που πρέπει κάνα δύο προδότες πολιτικούς!

    12G

    ReplyDelete
  2. Π.Α: Τα διαθέσιμα καυσίμων είναι ...ιστορικά χαμηλά, όπως και συγκεκριμένου τύπου αναλλώσιμα ανταλλακτικά. Κάποια μέσα, κάποιες φορές πετούν οπλισμένα. Μέτριες προς κανονικές διαθεσιμότητες μέσων.
    Π.Ν: Όμοιο πρόβλημα στα καύσιμα, χαμηλές διαθεσιμότητες μέσων.

    Για να έλθει ήττα (ή νίκη για όσους είναι ακόμη αισιόδοξοι) πρέπει να προηγηθεί σύγκρουση. ΞΕΧΝΑ ΤΟ. Η απώλεια εθνικού εδάφους στην αρχή θα συμβεί γραφειοκρατικά και αναίμακτα. (μη κατοικημένες νήσοι-νησίδες, δικαιώματα ΑΟΖ, συνδιαχείριση για εξαγωγή και ενεργειακά δικαιώματα, δήθεν αυτονομήσεις περιοχών κ.λ.π). Ο εγκλωβισμός κατοικημένων νήσων στην τουρκική κυριαρχία θα πειράξει πολλούς (θέλω να πιστεύω), οπότε τότε ίσως υπάρξει και σύγκρουση.

    Αν οι τούρκοι χτυπήσουν τώρα, θα το κάνουν άνευ ουσιαστικού λόγου δεδομένου οτι παίρνουν ότι θέλουν με συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύσουν μια άμεση αντιπαράθεση. Αν αληθεύει αυτό https://isxys.blogspot.com/2012/09/11062018-2109.html, τότε αυτή είναι και η μόνη εφικτή τουρκική επιδίωξη τώρα. Αμφισβήτηση, τσαμπουκάς, τρομοκρατία με ...κύκλους διερευνητικών συνομιλίων και κλιμακώσεις όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία.

    ReplyDelete