02/10/2015

Το φεστιβάλ μπύρας στη Βαυαρία αξιοποιείται ως «Ντόλτσε βίτα» για πράκτορες.

Ένα… σκανδαλιστικό άρθρο φιλοξενεί η αμερικανική εφημερίδα «The Washington Post», το οποίο υποστηρίζει, ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND), κάνουν ένα περίεργο δώρο στους πράκτορες ξένων υπηρεσιών με τις οποίες διατηρούν καλές σχέσεις, όπως αποκάλυψε σε προχθεσινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung». Τους χρηματοδοτούν τη μετάβαση στο Μόναχο της Βαυαρίας τον Οκτώβριο για να έχουν την εμπειρία συμμετοχής στο περίφημο φεστιβάλ Μπύρας «Oktoberfest»! Καλύπτεται η διαμονή και οι μπύρες, δώρο που στοιχίζει στον γερμανό φορολογούμενο περί τα 545 δολάρια για κάθε φιλοξενούμενο πράκτορα! Οι αποκαλύψεις έγιναν όταν ήρθαν στη δημοσιότητα σχετικά αρχεία, προκαλώντας αντίδραση στη Γερμανία, μια χώρα ιδιαιτέρως ευαίσθητη, καθότι ο Γερμανός έχει δυσμενείς ιστορικές εμπειρίες τον 20ο αιώνα, είτε πρόκειται για τον ασφυκτικό έλεγχο από το ναζιστικό καθεστώς, είτε για τη δράση τη STASI, της διαβόητης υπηρεσίας πληροφοριών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Αυτή η εμπειρία αιτιολογεί και την οργή στη γερμανική κοινωνία, όταν αποκαλύφθηκε η κατασκοπεία στις τηλεπικοινωνίες της χώρας από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA: National Security Agency), με το 40% των ερωτηθέντων να θεωρούν τις μυστικές υπηρεσίες ως «απειλή»…

http://www.defence-point.gr/news/?p=138182

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": "ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ" ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΑΤΥΠΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΙ ΑΛΛΩΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΩΝ" ΤΥΠΩΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ Β'ΠΠ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ; ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΕ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΑΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΞΕΣΑΛΩΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝ; Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ Η ΕΥΠ (ΚΥΠ) ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΙΜΗΣΕΙ ΔΕΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ. ΕΑΝ ΟΧΙ, ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ, ΤΕΤΟΙΕΣ "ΦΑΣΕΙΣ" ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΙ.  

1 comment :

  1. Anonymous3/10/15 10:20

    ΕΛΑ ΤΩΡΑ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 545 ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΣΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;; ΑΝΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ..ΒΑΡΙΑ ΒΑΡΙΑ...ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΙΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ 670 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ...ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ..ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ "ΠΛΑΤΕΣ" ΚΟΡΟΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ...ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ "ΜΑΡΑΜΑΡΟ" ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΡΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

    http://gr.euronews.com/2015/09/25/german-states-to-receive-more-funds-to-cope-with-migrant-crisis/

    ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ.

    ReplyDelete