11/10/2015

Το Ιράν δοκίμασε έναν νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι προέβει σε δοκιμή με επιτυχία ενός νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, που πραγματοποιήθηκε στο έδαφός του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο πύραυλος είχε απόλυτη επιτυχία αφού χτύπησε τον στόχο για τον οποίο είχε δρομολογηθεί. Ο υπουργός Άμυνας , Χοσεΐν Ντεχγάν, ανέφερε το συμβάν δίχως να προβεί σε λεπτομέρειες, ωστόσο ο δικτυακός τόπος της δημοσίευσης επισημαίνει ότι ο πύραυλος του είδους αυτού είναι ο πρώτος που έχει τη δυνατότητα καθοδήγησης ευρισκόμενος σε πορεία, όπως σημειώνει το αιγυπτιακό ‘ράδιο Σάουα’.

The Hellenic Information Team

Ο Amir Ali Hajizadeh Ιρανός Ταξίαρχος, διοικητής των δυνάμεων αεροδιαστημικής άμυνας των Φρουρών της Επανάστασης  αποκάλυψε ότι όλες οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Μέση Ανατολή βρίσκονται μέσα στην ακτίνα των ιρανικών πυραύλων. "Δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να αυξήσουμε την εμβέλεια των πυραύλων μας καθώς ο εχθρός μας βρίσκεται εντός της εμβέλειας μας αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζουν την ικανότητα και την ισχύ μας για αποτροπή" σημείωσε. Τέλος σημείωσε ότι δημιούργησαν ένα νέο πύραυλο, με τεχνογνωσία από την Ρωσία, τον "Τorpedo" που μπορεί να πλήττει στόχους οπουδήποτε.

http://www.defencenet.gr

Η δοκιμή από πλευράς Ιράν βαλλιστικού πυραύλου, νωρίτερα εντός της εβδομάδας, αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση ψηφισμάτων του ΟΗΕ και στέλνει ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα, τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας την Πέμπτη. Η Τεχεράνη προχώρησε σε δοκιμή νέου πυραύλου ακριβείας την Κυριακή, αψηφώντας σχετική απαγόρευση των Ηνωμένων Εθνών, σε μια απόπειρα να αυξηθεί ο βαθμός ακρίβειας στην επίτευξη στόχων του ιρανικού πυραυλικού οπλοστασίου.

Ναυτεμπορική

No comments :

Post a Comment