21/08/2015

US Navy: Τριπλάσια πλοία LCS μέχρι το τέλος του 2016 - Ανακοινώσεις για τα Zumwalt και τα DDG-51 Arleigh Burke (vid.)

Το Αμερικανικό Ναυτικό αποκτά άλλα τέσσερα πλοία παράκτιου αγώνα (Littoral Combat Ships–LCS), έως τον Φεβρουάριο του 2016, φτάνοντας να διαθέτει, συνολικά, οκτώ πλοία του τύπου. Λίγες ημέρες πριν το Αμερικανικό Ναυτικό αποδέχτηκε το LCS 6 USS Jackson και τον ερχόμενο Οκτώβριο θα του παραδοθεί το LCS 5 USS Milwaukee, ενώ τον Δεκέμβριο θα παραδοθεί το LCS 8 USS Montgomery. Τον Φεβρουάριο θα παραδοθεί το LCS 7 USS. «Στις αρχές του 2016 το Ναυτικό θα διαθέτει οκτώ LCS και θα αποκτήσει άλλα τέσσερα μέχρι το τέλος του 2016. Το Ναυτικό θα συνεχίσει να αποκτά πλοία του τύπου με τον αυτό ρυθμό για αρκετά χρόνια. Με τον τρόπο αυτό τα LCS θα καταστούν η δεύτερη μεγαλύτερη, σε αριθμό πλοίων, κλάση του Ναυτικού, προδίδοντάς του νέες επιχειρησιακές δυνατότητες σε αβαθή, παράκτια ύδατα, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Τα LCS είναι ικανά να αναλαμβάνουν ποικίλες αποστολές. Τα εν υπηρεσία σκάφη, ήδη υφίστανται τον πρώτο τους εκσυγχρονισμό, με την εγκατάσταση νέων ηλεκτρονικών συστημάτων και συστημάτων επικοινωνιών, βάσει της εμπειρίας από την πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη του πρώτου πλοίο της κλάσης, του USS Freedom, στην περιοχή του Ειρηνικού, το 2013. Το Αμερικανικό Ναυτικό έχει ζητήσει την σχεδίαση μιας νέας κλάσης φρεγατών με χαρακτηριστικά LCS.

Τα εκτοπίσματος 16.000 τόνων τρία αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Zumwalt, που ναυπηγούνται στο πλαίσιο προγράμματος ύψους 22,1 δις δολαρίων ΗΠΑ (20,3 δις ευρώ) και τα οποία αποτελούν τα πρώτα ηλεκτρικά πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ, διαθέτουν ένα επαναστατικό ολοκληρωμένο σύστημα ισχύος (IPS: Integrated Power System) το οποίο επιβάλλει την εκτέλεση ενός αυστηρού προγράμματος δοκιμών παράλληλα με την εγκατάσταση του συστήματος. Κατά βάση το IPS αποτελεί ένα πλέγμα ηλεκτρικής ισχύος που καλύπτει το σύνολο των συστημάτων του πλοίου και όχι μόνο την τροφοδότηση με ενέργεια των προηγμένων επαγωγικών κινητήρων (AIM: Advanced Induction Motors) που κινούν το πλοίο. Ειδικότερα το IPS αποτελείται από δύο αεριοστρόβιλους Rolls-Royce MT-30 και δύο μικρότερης ισχύος αεριοστρόβιλους Rolls-Royce RR450 που παρέχουν συνολική ηλεκτρική ισχύ 80 MW(megawatt), που είναι επαρκής για την ηλεκτροδότηση μίας μικρής πόλης.

Σύμφωνα με το Ναυτικό των ΗΠΑ, η ναυπήγηση και οι πριν την παράδοση δοκιμές του πρώτου DDG-1000, του Zumwalt DDG-1000 έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 96% και το αντιτορπιλικό πρόκειται να αρχίσει δοκιμές εν όρμω τον Νοέμβριο και δοκιμές εν πλω τον Δεκέμβριο του 2015. Αντίθετα, σε ότι αφορά τα δύο επόμενα αντιτορπιλικά τύπου DDG-1000, τα Michael Monsoor DDG-1001 και Lyndon B. Johnson DDG-1002, τα χρονοδιαγράμματα επαναξιολογούνται. Πάντως, με βάση εκτίμηση του Ναυτικού των ΗΠΑ που είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο, η ναυπήγηση του Lyndon B. Johnson είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 28%. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται να διεκδικήσει και τη ναυπήγηση ενός νέου τύπου περιπολικών ανοικτής θαλάσσης (Offshore Patrol Cutters) για λογαριασμό της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ (United States Coast Guard), στο πλαίσιο προγράμματος προϋπολογισμού ύψους 10,5 δις δολαρίων ΗΠΑ (9,63 δις ευρώ).

http://www.defence-point.gr/

No comments :

Post a Comment