21/08/2015

Ψηφίστε γιατί χανόμαστε - Εν τω μεταξύ στον πλανήτη Νουδου

Ο πολιτικός του πατέρας ο Ανδρέας, είχε εμμονή με τους ανασχηματισμούς (κάποιες φορές για να σπάει την μονοτονία τους ονόμαζε αναδομήσεις). Ο Alexis προτιμάει τα διαγγέλματα για την κάλπη. Γούστα είναι αυτά και συνήθειες (κακές) που του έχουν μείνει από την εποχή που αγωνιζόταν για την προεδρία των δεκαπενταμελών. Μόνο που τώρα τα «γούστα» του τα πληρώνουμε εμείς. 110.000.000 ευρώ στοίχισε το δημοψήφισμα του «πατριωτικού ΟΧΙ» που έγινε μνημονιακό ΝΑΙ και με αυτό κέρδισε λίγο χρόνο με για να μην διαλυθεί το κόμμα αλλά τώρα που τα περιθώρια στένεψαν θυμήθηκε πάλι την κάλπη. Και αν η ακριβής ημερομηνία παραμένει ακόμη άγνωστη όλα τα άλλα είναι γνωστά… Τα έξοδα για την διενέργεια των εκλογών αυτή την φορά θα είναι πολλαπλάσια, θα χρειαστούν τόνοι χαρτιού για τα ψηφοδέλτια, θα πληρωθούν δικηγόροι και δημοτικοί υπάλληλοι, θα γεμίσουν οι πόλεις και τα χωριά από χαρτομάνι. Και τι θα αλλάξει; Θα πετάξει ο Alexis την Αριστερή πλατφόρμα (και ενδεχομένως και κάποιους άλλους διαφωνούντες) από το κόμμα και την κυβέρνηση, Ο Λαφαζάνης από συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δικό του κόμμα άντε να μπει και ο πρόεδρος Λεβέντης στην βουλή. Και μετά θα έχουμε πάλι μνημόνιο, οι λαθρομετανάστες θα συνεχίζουν να μας επισκέπτονται κατά χιλιάδες ημερησίως ,οι ψηφοφόροι θα γκρινιάζουν ότι εξαπατήθηκαν, οι συνταξιούχοι θα γκρινιάζουν ότι τους κόβουν το επικουρικό, η ανεργία θα μεγαλώνει και τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Και σε λίγους μήνες θα ξαναζητάνε εκλογές για να μας σώσει ο επόμενος ηγέτης. Αυτό που άξιζε από το διάγγελμα Τσίπρα ήταν οι στίχοι του μπολσεβίκου τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ: «"Τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα». Αν και μάλλον σαν απειλή ακούστηκε...

Άλλοι έλεγαν ότι το μαγαζί έκλεισε. Άλλοι έλεγαν ότι ενδιαφέρονται μόνο για την μετακόμιση στα παλιά γραφεία για να προλάβουν την έξωση από την Συγγρού. Και όμως χρειάστηκε το διάγγελμα Τσίπρα για να θυμηθούμε ότι το κόμμα ζει. Μάχιμος και ανανεωμένος από τις διακοπές ο νυν (και αεί;) πρόεδρος Βαγγέλης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό. «Είναι ψευτράκος, φαίνεται έτσι γλυκούλης, αλλά είναι πονηρούλης». Έπλεξε το εγκώμιο του συνεπή αριστερού Λαφαζάνη πέταξε και ένα «φασιστίζει ο Τσίπρας» δήλωσε ότι το κόμμα του «είναι εδώ και καιρό πανέτοιμο, τα ψηφοδέλτια είναι έτοιμα, έχουν επικοινωνήσει με τους υποψηφίους, είναι έτοιμο για την εκλογική μάχη». Το καλό όμως το φύλαγε για το τέλος αφού έξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και το μόνο του ερωτηματικό είναι αν θα συνεργαστεί μαζί τους ο Τσίπρας». Δύσκολα τα πράγματα στην ΝουΔου, σε λίγο θα τους πάρει στο ψιλό ο κόσμος.

http://elkosmos.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Σε μια μεταπολιτευτική Νεα Δημοκρατία ο ΛΑΟΣ περήφανα έχει επιλέξει τις Οικογένειες πολιτικής εκμετάλλευσης που τώρα θα δοξαστούν αφού ο σταυρός προτίμησης είναι αντισυνταγματικός.

No comments :

Post a Comment