06/07/2015

Τώρα θυμήθηκες τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών Αλέξη;

Η χώρα βρίσκεται και επίσημα στο χείλος της απόλυτης καταστροφής και ο πρωθυπουργός της στήνει το σκηνικό είτε για την απόλυτη υποχώρηση και αποδοχή του τελεσιγράφου των δανειστών που εξυβρίζει συστηματικά το κυβερνητικό μπλοκ, είτε άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι εξελίξεις τρέχουν πλέον πολύ πιο γρήγορα από όσο υπολόγιζαν και έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμα λάθος εκτίμηση: Ότι το «βροντερό ΟΧΙ» θα τους εξασφάλιζε διαπραγματευτική ισχύ. Πλέον, από την πρεμούρα που έχει πιάσει το Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται πως αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και επιδιώκει να επιμερίσει την ευθύνη σε όλο το πολιτικό σύστημα. Διότι εάν ενδιαφερόταν γνήσια για συναίνεση και δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις για τα πραγματικά περιθώρια της χώρας, τα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα την είχε ζητήσει πολύ καιρό πριν. Το ελληνικό δράμα θα ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα. Μένει να διαπιστωθεί εάν οι δανειστές και εταίροι της χώρας θα προβούν σε συμβολικές κινήσεις χαλάρωσης των μέτρων, παράλληλα με τη διαφαινόμενη απόλυτη ακαμψία στα θέματα των μεταρρυθμίσεων. Αυτό το λέμε, καθώς σε όλη την Ευρώπη, χωρίς εξαιρέσεις, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας θεωρούνται ως υπερασπιστές του φαύλου κομματικού κράτους, με έμβλημα το παραφουσκωμένο, αναποτελεσματικό και παρασιτικό Δημόσιο, το οποίο απομυζά τα πάντα, με τον ιδιωτικό τομέα να βαρυγκωμάει για να πληρώνει ολοένα και πιο δυσβάσταχτους φόρους, για να τρέφουν τα κόμματα τους κηφήνες (σαφέστατα όχι όλοι) που έχουν διορίσει, τον κομματικό τους Στρατό.

Αληθεύει ή όχι ότι υπάρχουν περί τους χίλιους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν προσφέρουν στην πλειοψηφία τους ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ και όμως οι κυβερνήσεις μετά το 2010 έκλεισαν μόνο κάποιους προσχηματικά, καθότι οι διορισμένοι εκεί είναι «βύσματα» ισχυρών πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι μάλιστα αμείβονται δυσανάλογα πλουσιοπάροχα σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους; Ποιος τους πληρώνει αυτούς; Βγείτε αν έχετε φιλότιμο αύριο στην Ευρώπη και πείτε ότι θα τους εξαερώσετε και υπολογίστε πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε. Θα εκπλαγείτε. Το πιο γνωστό ανέκδοτο είναι στην ελληνική κοινωνία, είναι ο Οργανισμός που είχε φτιαχτεί για την αποξήρανση της Κωπαΐδας. Για πείτε μας κύριοι, είναι ακόμα ανοικτός ή μας κοροϊδέψανε; Για ποιον λόγο δεν μπορούν οι αρμοδιότητες των Οργανισμών να αναληφθούν από τα υπουργεία; Στο ερώτημα «τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι;» η απάντηση είναι πλέον κυνική. Εάν δεν παριστάνανε κάποιοι τους ανθρωπιστές παρουσιάζοντας όλους όσοι φωνάζαμε εδώ και χρόνια ως… απάνθρωπους με αποτέλεσμα ορατό δια γυμνού οφθαλμού σήμερα, δεν θα ήμασταν στη δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε «στα παλιά μας τα παπούτσια, να βγουν στην αγορά εργασίας όπως ο άνεργος του ιδιωτικού τομέα, που πλήρωνε τόσα χρόνια φόρους και εισφορές, τώρα τον σχόλασαν και από τη δουλειά του και υποφέρει ακούγοντας να ασχολούνται μόνο με τον μισθό του δημοσίου υπαλλήλου και του συνταξιούχου, τους οποίους αυτός έθρεφε».

Και κάτι τελευταίο. Τις τελευταίες ώρες, στελέχη της κυβέρνησης γυρνούν τα τηλεοπτικά κανάλια και όταν δεν απειλούν ευθέως τους παρουσιαστές – όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την Όλγα Τρέμη στο MEGA ουρλιάζοντας με το φοβερό… “ξεχάστε αυτά που ξέρατε”, λες και μας προειδοποιεί για την επιβολή στρατιωτικού νόμου και λογοκρισίας με υπαγόρευση του τι θα λέμε – αναφέρουν σε όλους τους τόνους, ότι πρώτα η πατρίδα και μετά το κόμμα και καλούν για ενίσχυση του πρωθυπουργού. Σύμφωνοι και τα έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη. Αυτά όμως δεν ίσχυαν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση; Ανακαλούν κάποιοι μήπως τη δική τους συμπεριφορά;

http://www.defence-point.gr/news/?p=132323

No comments :

Post a Comment