15/05/2015

“Αστακός” η Ινδία…

Την Τετάρτη το βράδυ το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας έδωσε το πράσινο φως για σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που συνολικά φτάνουν λίγο πάνω από τα 3,9 δισεκατομμύρια δολλάρια. Ειδικότερα εγκρίθηκαν...
- Η προμήθεια δύο αεροσκαφών Boeing 777-300 Extended Range για τη μεταφορά υψηλών προσόπων, διαθέτοντας σύστημα αυτοπροστασίας, συστήματα κρυπτογραφημένων δορυφορικών τηλεπικοινωνιών και όλες τις απαραίτητες ανέσεις για την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.
- Το μεγαλύτερο πρόγραμμα είναι αυτό των 56 μέσων μεταφορικών αεροσκαφών C-295 προς αντικατάσταση των Avro HS748. Το κόστος του θα ανέλθει στα 1,86 δισεκατομμύρια ευρώ. Από το σύνολο των αεροσκαφών, τα 16 θα κατασκευαστούν από την Airbus στην Ισπανία και τα υπόλιπα 40 από την κοινοπραξία Tata-Airbus, μέσα σε διάστημα οκτώ ετών.
- Το δεύτερο σε μέγεθος πρόγραμμα είναι η προμήθεια 200 ελαφρών ελικοπτέρων Ka226T, με το κόστος να ανέρχεται στα 469 εκατομμύρια δολλάρια. Η Russian Helicopters προσέφερε γραμμή συμπαραγωγής των ελικοπτέρων επί ινδικού εδάφους, κάτι που σημαίνει πως οι πλατφόρμες θα προσφερθούν για πώληση σε τρίτους πελάτες.
- Ένα ακόμα συμβόλαιο που έκλεισε μετά από πολλά χρόνια είναι της προμήθειας ρυμουλκούμενων πυροβόλων. Έτσι, μετά από τις πολλαπλές καθυστερήσεις θα αποκτηθούν 145 πυροβόλα Μ777 μέσω διακρατικής συμφωνίας, λόγω του υψηλού κόστους και των μη συμβατών αντισταθμιστικών ωφελημάτων της BAE Systems.
- Ακόμη εγκρίθηκε το αρχικό σχέδιο ναυπήγησης του δεύτερου αεροπλανοφόρου του Ινδικού Ναυτικού, του INS Vishal, καθώς και η προμήθεια εννέα συστήματων BrahMos για τις τρεις φρεγάτες κλάσης Talwar και τα τρία αντιτορπιλλικά κλάσης Delhi.

http://defense3.com/

No comments :

Post a Comment