11/11/2013

Μέγιστη ανευθυνότητα, προκλητική ανικανότητα, ασύγγνωστη αμετροέπεια, εγκληματική άγνοια των θεμάτων Εθνικής Άμυνας.

Θέλοντας να πεί κάτι και αυτός στην βουλή, κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην χθεσινή Ολομέλεια, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δαβάκης, αναφέρθηκε στην τουρκική απειλή (τώρα τι δουλειά έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο, μόνο αυτός ξέρει). Όπως είπε «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο αλλά και στα μικρασιατικά παράλια και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας». Επίσης, τόνισε ότι «ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτήν την πραγματικότητα».

Τα λόγια αυτά του κ. υφυπουργού, ως ήταν φυσικό προκάλεσαν αναστάτωση και αμέσως ο κ. Κακλαμάνης στον λόγο του είπε ότι: «οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα, όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους». Το κλίμα που δημιουργήθηκε σήμανε συναγερμό στους υποχωρητικούς έναντι της Τουρκίας κυβερνώντες πολιτικούς της προσπάθειας, του να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα μέγιστα θέματα και την αλήθεια και μη θέλοντας να ερεθίσουν την Τουρκία, ζήτησαν από τον υφυπουργό να ανασκευάσει! Όντως έτσι έγινε! Ο κ. Δαβάκης αργότερα το βράδυ, ζήτησε και έλαβε τον λόγο και δήλωσε: «Τα όσα είπα σχετικά με τη γείτονα αναφέρονταν ασφαλώς στο παρελθόν. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, η ένταση στο Αιγαίο έχει πέσει και έχουν βελτιωθεί σαφώς και οι διμερείς μας σχέσεις. Αυτό ήθελα να τονίσω και οποιαδήποτε άλλη παρερμηνεία εκφεύγει της ουσίας των λεγομένων μου». Μάλιστα τέτοια διαφοροποίηση! Άλλα είπα, άλλα καταλάβατε, άλλα ΗΘΕΛΑΝ να πώ!!

Τα φοβικά σύνδρομα, την υποχωρητικότητα, την δουλικότητα και τα περίφημα «Σβαρνούτ» ο Ελληνισμός τα πλήρωσε, τα πληρώνει και θα τα πληρώσει στο μέλλον πολύ ακριβά.Η ανικανότητα των πολιτικών έφερε την Πατρίδα μας σ΄ αυτήν την δυσχερέστατη θέση, έναντι της Τουρκίας. Άλλωστε και ο κ. Δαβάκης στο κόμμα του «κολοτούμπα» υπάγεται…..

Γράφει ο Ευαγγελιστριώτης
http://otwnagrafwn.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3920.html

No comments :

Post a Comment