08/07/2013

Συρία: Πύραυλος στη Λατάκια εξουδετερώθηκε από S-300; - Η αεροπορία της, κατέστρεψε κομβόι που μετέφερε αμερικανικά όπλα

Επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά της στρατιωτικής βάσης στη Λατάκια, εξουδετερώθηκε από πύραυλο S-300 που εκτοξεύθηκε από αδιευκρίνιστο σημείο. Η ‘al Akhbar, δημοσίευσε ότι η εκτόξευση ενδέχεται να έγινε από σημείο της ξηράς, αλλά δεν αποκλείει να έγινε και από τη θάλασσα. Ούτε η εκτόξευση του εχθρικού πυραύλου δεν διευκρινίζεται, ούτε την πορεία που είχε.  Περισσότερες πληροφορίες δεν παρέχονται. Γεγονός μόνο η ενεργοποίηση της αεράμυνας.

Ο «Beirut Observer» ανέφερε σχετικά με την αεροπορική επίθεση σε κομβόι σε συριακό έδαφος που μετέφερε αμερικανικά όπλα στις 29 Ιουνίου. Το δημοσίευμα επικαλείται απόρρητη έκθεση της συριακής πολεμικής Αεροπορίας και σημειώνει ότι οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν πληροφορίες στους Σύρους και βοήθησαν έτσι στην καταστροφή των αμερικανικών όπλων που προορίζονταν για τους αντάρτες. Τα συριακά αεροσκάφη επιτέθηκαν στο κομβόι αμέσως μετά που εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας. Το κομβόι ερχόταν από την Ιορδανία. Οι πληροφορίες ομιλούν ότι μεταφέρονταν για να παραδοθούν στους αντάρτες αντιαεροπορικούς πυραύλους και αντιαρματικές ρουκέτες, σημειώνει η πηγή.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment