11/07/2013

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις !!!

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ (ΤΥΧΟΝ) ΕΧΟΥΝ AKOMH ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, απο την ιστοσελίδα του συνεδρίου τους... (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

8. ....Μείωση των αποδοχών όλων των διοικητικών στελεχών του κράτους συμπεριλαμβανομένων των αξιωματικών του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και των δικαστών, των μελών της κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας, των βουλευτών και των Δημάρχων στα επίπεδα του μισθού ενός ειδικευμένου εργάτη. Εξάλειψη των «εξόδων παραστάσεως», των ειδικών αποζημιώσεων, των «μυστικών κονδυλίων» και όλων των άλλων κρυφών κρατικών προνομίων των υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων και στελεχών. Αναστολή μέχρι να ξαναμπεί η οικονομία σε ανάπτυξη, κάθε δαπάνης για τον στρατό, πλην των νέων μειωμένων δαπανών για μισθοδοσία προσωπικού και των δαπανών που θα κρίνει απόλυτα απαραίτητες μια εκλεγμένη επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της κυβέρνησης, εκπροσώπους των φαντάρων και των κατώτερων αξιωματικών και της Πανελλαδικής Επιτροπής Εργατικού Ελέγχου.

9..... β) Τη συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα: Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς. Οι εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Μέτρα βελτίωσης της ζωής στις μονάδες (υγιεινή, διατροφή, επαρκείς άδειες) και αύξηση του μισθού του φαντάρου στο ύψος του επιδόματος ανεργίας. Επαρκής εκπαίδευση στα όπλα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας. Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του. Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη. Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.

10. Όχι «εξωτερική», αλλά διεθνιστική πολιτική – Για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης!
α) Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων από τη χώρα. Το ΝΑΤΟ δεν είναι απλά ένας στρατιωτικός μηχανισμός. Είναι η στρατιωτική έκφραση του καπιταλισμού της εποχής των μονοπωλίων, δηλαδή του ιμπεριαλισμού. Είναι ένα σύμπλεγμα διοικητικών και πολιτικών θεσμών, που δεμένοι με χιλιάδες νήματα με τους ντόπιους μηχανισμούς της αστικής τάξης, σκοπό έχουν τη συντριβή του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς και την υπεράσπιση του καπιταλισμού. Η έξοδος από το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο ζήτημα αρχής. Είναι ζήτημα που έχει να κάνει με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζόμενων και της επαναστατικής της πορείας. Παραμονή στο ΝΑΤΟ σημαίνει παροχή χρόνου και «χώρου» από την κυβέρνηση για την προετοιμασία αντεπαναστατικών, υπονομευτικών ενεργειών και πραξικοπημάτων εναντίον της.

ΠΗΓΗ : http://synedrio.syriza.gr/theseis.php?id=43
Νικόλαος Νικολιάς

2 comments :

  1. Anonymous11/7/13 14:35

    "Τη συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα: Πλήρη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους στρατιώτες και τους κατώτερους αξιωματικούς"

    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ, Τ'ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΙ'ΑΥΤΟ,ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

    ReplyDelete
  2. Anonymous11/7/13 19:34

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΝ Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete