01/06/2013

Saab: Ανακοίνωσε την πώληση μη επανδρωμένων υποβρύχιων (AUV: Autonomous Underwater Vehicle) AUV62 σε μη κατονομαζόμενο αγοραστή.

Τα προς παράδοση συστήματα είναι της εκπαιδευτικής έκδοσης AUV62-AT η οποία χρησιμοποιείται για την εξομοίωση υποβρύχιων στόχων σε γυμνάσια ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW). Το AUV62-AT φέρει εξοπλισμό που εξομοιώνει το ακουστικό ίχνος υποβρυχίου με τρόπο που να είναι λειτουργικά συμβατός με οποιοδήποτε σόναρ πλατφόρμας (πλοίο επιφανείας) ή όπλου (τορπίλη) που διατίθεται σήμερα στη διεθνή αγορά. Με αυτόν τον τρόπο εκμηδενίζεται η ανάγκη συμμετοχής υποβρυχίων στα προαναφερθέντα γυμνάσια του τύπου. Επιπρόσθετα το AUV62 μπορεί να εξοπλιστεί με συνθετικής απεικόνισης σόναρ (SAS: Synthetic Aperture Sonar) αποκτώντας ενισχυμένες δυνατότητες αναγνώρισης και χαρτογράφησης του πυθμένα του βυθού όπως επίσης έρευνας και εντοπισμού ναρκών. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 22 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και οι παραδόσεις των συστημάτων θα λάβουν χώρα εντός του 2014. Όμως άλλες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της δεν ανακοινώθηκαν.


ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ. ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΝΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ...ΙΧΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ "ΚΡΥΨΕΙ" ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ.

No comments :

Post a Comment