23/06/2013

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ;

Στην http://lofos.info/pythas/laws.html διατυπώνω την άποψη οτι οι ίδιοι νόμοι που καθορίζουν την επιβίωση οργανισμών και οικοσυστημάτων, καθορίζουν και την επιβίωση των κοινωνιών.

Παραθέτω εδώ ένα παράδειγμα: Γιατί ναυάγησε η αρχαία Αθηναίων Πολιτεία; Διότι δεν υπάκουσε σε δύο απο αυτούς τους νόμους:
- ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Το λιοντάρι που βλέπουμε να κόβει βόλτες στην σαβάννα δεν βρέθηκε εκεί τυχαία. Το DNA του επι χιλιετίες έδινε εξετάσεις και έπαιρνε πάντα άριστα. Και το ίδιο το λιοντάρι ήταν το υγιέστερο της γενιάς του και οι γονείς του και οι παππούδες του και οι προπαππούδες του κλπ . Απέδειξε οτι είναι άξιο για μια θέση στην σαβάννα.  Στην Αθηναίων Πολιτεία ο ανόητος είχε ισότιμη ψήφο με τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη ! Για στάσου ρε φίλε ! Τί έκανες για να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ οτι δικαιούσαι ισότιμη με αυτούς ψήφο; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ! Απλώς γεννήθηκες απο Αθηναίους γονείς.
- ΣΥΜΒΙΩΣΗ: Το εγκεφαλικό κύτταρο καταναλώνει 8,65 φορές περισσότερη τροφή απο το μέσο σωματικό κύτταρο. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να το κατηγορήσουμε οτι "εκμεταλλεύεται" τα άλλα κύτταρα ή οτι τα "καταδυναστεύει". Απλώς κάνει μια εργασία εξ' ίσου σπουδαία με τις εργασίες των άλλων κυττάρων που όμως απαιτεί 8,65 φορές περισσότερη ενέργεια. Όταν χρειαστεί δέχεται να πληρωθεί λιγότερο για να ωφεληθούν άλλα κύτταρα. Δοκιμάστε να κάνετε μια δύσκολη πνευματική εργασία μετά απο 8 ώρες σκάψιμο στο χωράφι. Δεν θα τα καταφέρετε. Ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει αρκετή τροφή διότι αυτή διοχετεύεται στα μυϊκά κύτταρα που πρέπει να επισκευάσουν τις βλάβες τους. Τα εγκεφαλικά κύτταρα ΣΥΜΒΙΩΝΟΥΝ με τα υπόλοιπα κύτταρα. Στην συμβίωση ισχύει ο κανόνας "ΟΛΟΙ πρέπει να βγαίνουμε κερδισμένοι".  Οι πλούσιοι όμως στην αρχαία Αθήνα δεν συμβίωναν με τους φτωχούς. Συμβίωση θα σήμαινε οτι τον επιπλέον πλούτο τους θα τον αφιέρωναν σε κατασκευή τριήρων, σε εκτροφή αλόγων για τον στρατό, σε κατασκευή πανοπλιών κλπ. Όμως μόνο ένα κλάσμα του ιδιωτικού πλούτου διοχετευόταν σε τέτοιες χορηγίες. Ένα σημαντικό μέρος του πλούτου διοχετευόταν σε υφάσματα απο την Φοινίκη, χρυσό απο την Ινδία, σμύρνα απο την Αραβία κλπ. Οι πλούσιοι δεν συμβίωναν αλλά ΠΑΡΑΣΙΤΟΥΣΑΝ πάνω στους φτωχούς.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΙΔΗΣ

4 comments :

  1. Το γιατί η δημοκρατία καταρρέει το εξηγεί ο Σωκράτης στην Πολιτεία, όπου θέτει τις βάσεις του Εθνικοσοσιαλισμού ως το ιδανικό σύστημα λειτουργίας της Πολιτείας...
    Σε γενικές γραμμές η δημοκρατία είναι ένα σάπιο και αφύσικο καθεστώς που οδηγεί στην τυραννία

    ReplyDelete
  2. Anonymous24/6/13 10:46

    ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΞΕΛΕΓΟΝΤΟ ΔΙΑ ΚΛΗΡΩΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ!ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ!
    ΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ, ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ!
    ΥΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ!ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΦΕΡΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΛΑΜΕΝΤΑΡΙΣΜΟΥ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ(ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ)ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  3. Χρησιμοποιούμε την εβραϊκή παραλλαγή που γεννήθηκε από την Γαλλική επανάσταση

    ReplyDelete
  4. Anonymous25/6/13 09:22

    ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ!ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΑΚΤΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΝ 13ο ΑΙ.Μ.Χ.!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete