11/06/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΡΤ

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ ΣΤΟ "ΙΣΧΥΣ" ΚΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΧΘΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (ΠΑΡΑ)ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΦΥΤΩΡΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΥΣΜΑΤΩΝ. Η ΕΡΤ ΠΑΡΗΞΕ, ΙΔΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΑΞΙΟΜΝΗΜΟΝΕΥΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΘΟΛΟΚΟΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΣ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ "ΠΟΡΝΕΙΟ" ΚΑΙ Ο ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΒΟΘΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΕΡΤ". ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ. ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΙ ΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΒΑΣΕΩΣ, ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ, ΜΕ ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ Η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ, ΤΗΣ ΕΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ.

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΔΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΣ) ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΙΝΑ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΕΣ. ΕΑΝ ΑΔΙΚΗΣΑΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΣΑΝ ΚΙ ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΝ ΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ. ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΘΛΙΨΗ.

ΙΣΧΥΣ

Υ.Γ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΥΨΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΜΠΟΥΚΩΝΑΝ". ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΥΡΙΖΕ (ΕΜΜΕΣΩΣ) ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ:
Μισθολόγιο ΕΡΤ: Οι λίστες της ντροπής!
Ιδού οι άλλες λίστες της ντροπής, με τις υπερωρίες της ΕΡΤ - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους. Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους.  Για παράδειγμα δεν δέχθηκαν:
> Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για έξι.
> Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί.
> Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκατ. ετησίως.
> Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα, το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ 3, υπερβαίνει τις 330.000 ευρώ ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις.
> Να αλλάξει οτιδήποτε στη δομή και τη διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα.
> Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
> Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700) ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης, αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.

Επίσης,
> Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
> Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλεγόταν από την εκάστοτε κυβέρνηση. 
> Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
> Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε 230 εκατ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκατ.
> Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση.
http://www.defence-point.gr/news/?p=77972

- Μια χώρα σαν την Ελλάδα, πρέπει να έχει μια δημόσια τηλεόραση; ΝΑΙ. - Μια χώρα σαν την Ελλάδα, πρέπει να έχει εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόρασή της, σαν αυτούς που βλέπουμε εδώ; ΟΧΙ.
- Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, δεν πρέπει η δημόσια τηλεόραση να εκπέμπει πατριωτισμό, να ενισχύει το εθνικό φρόνημα, να προστατεύει τα ήθη και τα έθιμα και τις παραδόσεις μας; ΝΑΙ. - Το κάνει αυτό η ΕΡΤ; ΟΧΙ.
Δεν πρέπει η ΕΡΤ να είναι ακηδεμόνευτη και να μη δέχεται κομματικές παρεμβάσεις; ΝΑΙ. - Είναι έτσι τα πράγματα; ΟΧΙ.
- Δεν θα έπρεπε να εκφράζονται όλες οι απόψεις, να υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί στην ΕΡΤ; ΝΑΙ. - Υπάρχουν δεξιοί στην ΕΡΤ; ΟΧΙ.
- Θα έπρεπε η τηλεόραση να είναι όργανο στα χέρια όλων όσων στην αριστερά κάνουν κοινωνική μηχανική; ΟΧΙ. - Είναι όργανο στα χέρια όλων όσων κάνουν κοινωνική μηχανική; ΝΑΙ.
- Θα έπρεπε οι μισθοδοσίες στην ΕΡΤ, να είναι λελογισμένες; ΝΑΙ. - Είναι; ΟΧΙ.
http://www.elkosmos.gr/

O κλασικός, νεοέλληνας κωλοτούμπας ...
- ΠΡΙΝ λίγες μέρες: "Γιατί να πληρώνω κάθε μήνα την ΕΡΤ, έτσι κι αλλιώς δε την βλέπω…"
- Σήμερα: "Τόσα χρόνια βλέπω ΕΡΤ και τώρα την κλείνουν…"
- ΠΡΙΝ λίγες μέρες: "Οι χαραμοφάηδες της ΕΡΤ που μπήκαν με μέσον και τους πληρώνουμε όλοι εμείς…"
- Σήμερα: "Κρίμα… Τόσος κόσμος θα χάσει τη δουλειά του…"
- ΠΡΙΝ λίγες μέρες: "Κατευθυνόμενη η ενημέρωση στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση..."
- Σήμερα: "Φίμωση της ελευθερίας του Τύπου το κλείσιμο της ΕΡΤ…"

ΣΧΕΤΙΚΟ: Γιατί η ΕΡΤ δεν πρέπει να ξανανοίξει ποτέ...

5 comments :

  1. Anonymous11/6/13 21:34

    ΣΩΣΤΑ !

    ReplyDelete
  2. Anonymous11/6/13 21:52

    Μέσα κι εγώ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous11/6/13 22:03

    "ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΙΝΑ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΕΣ"

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!ΑΥΤΟΙ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ-ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΡΜΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ!ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ!

    ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous11/6/13 23:52

    ΕΔΩ ΕΡΤ, ΕΔΩ ΕΡΤ,

    ΣΑΣ ΟΜΙΛΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΑΧΥΛΑ ΑΜΟΙΒΩΜΕΝΩΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΩΝ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

    ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ 300.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

    ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ 1,5%

    ΠΟΥ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΕΣΚΑΒΕ ΚΑΙ 6 ΚΟΙΤΑΖΑΝΕ)

    ... ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΤΕ ΑΠΛΑ ΦΤΥΣΤΕ ΜΑΣ!

    ReplyDelete
  5. Anonymous12/6/13 10:24

    Μπράβο στο ΙΣΧΥΣ με κάλυψε απόλυτα. Σκατά στα εβραιοαριστερά αποβράσματα της ΕΡΤ.

    ReplyDelete