23/05/2013

Νωρίτερα κατά ένα έτος η αρχική επιχειρησιακή ικανότητα του F-35A

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργική χρήση των μαχητικών αεροσκαφών πέπτης γενιάς F-35A στα μέσα του 2016, ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τύπο του λογισμικού με το Σώμα των Πεζοναυτών, δήλωσαν τη Δευτέρα στην εφημερίδα Chicago Tribune δύο πηγές εξοικειωμένες με τα σχέδια του Πενταγώνου. Η απόφαση να επιταχυνθεί η εισαγωγή της παραλλαγής του F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας F-35 με μια απλοποιημένη έκδοση του λογισμικού σημαίνει ότι τα πρώτα αεροσκάφη θα είναι μειωμένων δυνατοτήτων, αλλά το λογισμικό θα ενημερωθεί αργότερα με την τελική έκδοση, δήλωσαν οι πηγές. Ένας εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Ο εκπρόσωπος του προγράμματος F-35 στο Πεντάγωνο επίσης αρνήθηκε να σχολιάσει. Η απόφαση αυτή αντανακλά την επιθυμία των στρατιωτικών να ξεκινήσει η επιχειρησιακή λειτουργία των νέων αεροσκαφών, τα οποία έχουν ήδη βγεί (και συνεχίζουν να βγαίνουν) από τη γραμμή παραγωγής της Lockheed Martin στο Φόρθ Ουόρθ στο Τέξας, ακόμη και σε μια εποχή που το πρόγραμμα δοκιμών του αεροσκάφους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.  "Η απόφαση αυτή είναι ένας καταλύτης για το αεροσκάφος", δήλωσε μια πηγή εξοικειωμένη με τα σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας. "Προωθεί επίσης την εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα και των διεθνών εταίρων."

Ο πρώην Γραμματέας της Πολεμικής Αεροπορίας Michael Wynne, δήλωσε ότι η επιτάχυνση της ένταξης σε επιχειρησιακή χρήση των νέων αεροσκαφών θα επιτρέψει στην Πολεμική Αεροπορία να μάθει περισσότερα σχετικά με το ολοκληρωμένο σύστημα χειρισμού και ελέγχου F-35. "Αυτό δεν είναι απλά μια αντικατάσταση για το F-15 ή F-16, αυτή είναι μια αλλαγή στην τακτική της χρήσης μάχης", δήλωσε ο Wynne στο πρακτορείο Reuters. Η Πολεμική Αεροπορία, Πεζοναύτες και Ναυτικό, πρέπει να υποβάλπουν μια έκθεση προς το Κογκρέσο μέχρι την 1η Ιουνίου σχετικά με την προθεσμία για την αρχική επιχειρησιακή δυνατότητα, ή αλλιώς IOC, η οποία σηματοδοτεί το σημείο όπου οι στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν αρκετά αεροπλάνα σε ετοιμότητα για να πάνε στον πόλεμο, αν χρειαστεί. Το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ σχεδιάζει να ξεκινήσει μια αρχική επιχειρησιακή ικανότητα των αεροσκαφών F-35B στα μέσα του 2015 - έως το τέλος του 2015. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις τρεις παραλλαγές του αεροσκάφους, που θα λάβει βασική επιχειρησιακή ικανότητα. Το F-35B θα είναι εξοπλισμένο με το λογισμικό 2Β, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά την αρχική φάση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, με μερικές δυνατότητες μάχης των όπλων αέρος-αέρος, ικανότητα να καταπολεμήσει στόχους στο έδαφος και να φέρουν κάποια όπλα στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των λέιζερ-κατευθυνόμενων βομβών.

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργική χρήση των αεροσκαφών F-35C το 2018 - αρχές του 2019. Η απόφαση της Πολεμικής Αεροπορίας σηματοδοτεί μια αντιστροφή από την προηγούμενη επιμονή της ότι χρειάζεται το τελικό πακέτο λογισμικού 3F και έρχεται μετά από μια έκθεση του Πενταγώνου για την ανάπτυξη δύο νέων μαχητικών πέμπτης γενιάς στην Κίνα κατά το παρελθόν έτος. Μέχρι τις αρχές του 2016, η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία θα έχει περίπου 100 μαχητικά F-35A. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος F-35 στο Πεντάγωνο, αντιπτέραρχος Christopher Bogdan, για τους διεθνείς εταίρους προσφέρεται το λογισμικό 3I, παρόμοιο με το 2Β, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2015. Τα αεροσκάφη της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα χρησιμοποιήσουν αρχικά το λογισμικό 3I, το οποίο θα περιλαμβάνει τεχνολογικές ενημερώσεις με βελτιωμένους επεξεργαστές, μνήμη για ορισμένους αισθητήρες επί του σκάφους. Η τελική έκδοση του λογισμικού 3F θα υποστηρίζει τη χρήση όλων των δυνατοτήτων μάχης, εσωτερικά όπλα και πιο προηγμένες δυνατότητες μάχης αέρος-αέρος και αέρος-επιφανείας.

http://www.fox2magazine.net/

No comments :

Post a Comment