10/05/2013

Η Συρία χαιρετίζει την απόφαση ΗΠΑ και Ρωσίας για επίλυση της κρίσης - Σ. Λαβρόφ: Καμία πρόθεση πώλησης S-300 στη Συρία - Η Τεχεράνη χαιρετίζει το σχέδιο


Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας χαιρετίζει την απόφαση των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τη διεθνή διάσκεψη με αντικείμενο την επίλυση της κρίσης στη Συρία και εκφράζει την πεποίθηση ότι η Μόσχα δεν θα αλλάζει τη θέση της στο πλαίσιο της εμφύλιας σύγκρουσης. «Η Συρία καλωσορίζει την προσέγγιση ΗΠΑ –Ρωσίας. Είμαστε βέβαιοι ότι η θέση της Ρωσίας, η οποία βασίζεται στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο δεν θα αλλάξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συριακού ΥΠΕΞ. Η νέα πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Ρωσίας, σημειώνει το AFP, ανακοινώθηκε την Τρίτη και στοχεύει να πείσουν τις δύο πλευρές της συριακής σύγκρουσης να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποδεχθούν ως βάση τη συμφωνία της Γενεύης του περασμένου έτους.

The Hellenic Information Team

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων ότι η Ρωσία προετοιμάζει την παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος τύπου S-300 στη Συρία, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, αν και δεν αρνήθηκε ότι εξοπλιστικά συμβόλαια θα υλοποιηθούν. Τη σχετική δήλωση φιλοξενεί το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass, στην οποία ο Λαβρόφ φέρεται να διευκρινίζει ότι στα συμβόλαια που η Ρωσία οφείλει να υλοποιήσει απέναντι στη Συρία, δεν συμπεριλαμβάνεται σχετική με πυροβολαρχίες των S-300 υποχρέωση.

http://www.defence-point.gr/news/?p=75338

Ο αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Μοχαμαντιζαντέχ σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο REUTERS εξέφρασε την ικανοποίηση της Τεχεράνης για την από κοινού πρόταση ΗΠΑ – Ρωσίας για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Συρία.  «Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα ήταν ευτυχής στην περίπτωση που κληθεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία αλλά και για μια καλύτερη ζωή για το λαό της», δήλωσε χαρακτηριστικά. Iran backs Syria meeting plan, expects to be part of process  an environmental conference.

http://www.geopolitics.com.gr/2013/05/blog-post_7931.html

No comments :

Post a Comment