07/05/2013

Στενότερη στρατιωτική συνεργασία με το Πεκίνο επιθυμεί η Άγκυρα (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ)

Η τρίτη σινο-τουρκική συνεργασία υψηλού επιπέδου διαλόγου λαμβάνει χώρα στο Πεκίνο. Για τον σκοπό αυτό, μια υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από την Άκγυρα έχει φθάσει στο Πεκίνο. Ο Xu Qiliang, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συναντήθηκε με τον Hulusi Akar, αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στις 6 Μαΐου του 2013 στο Πεκίνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Ο Xu Qiliang επεσήμανε ότι ο λαός της Κίνας και της Τουρκίας απολαμβάνουν μια βαθιά στον χρόνο εμπεδωμένη φιλία. Τα τελευταία χρόνια, οι δύο πλευρές έχουν ενισχύσει συνεχώς την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και γίνονται όλο και πιο στενές επαφές σε τομείς όπως η οικονομία και ο πολιτισμός. Οι δύο χώρες έχουν ευρεία συναίνεση σε διεθνή και περιφερειακά θέματα.

Η κινεζική πλευρά εκτιμά ότι η τουρκική κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική της μίας Κίνας και υποστηρίζει την Κίνα για θέματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία της Κίνας και της εδαφικής ακεραιότητας. Οι σχέσεις μεταξύ των Κινεζικών και Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν διατηρήσει επίσης μια καλή δυναμική ανάπτυξης, όπως αποδεικνύεται από την εποικοδομητική συνεργασία σε πολλούς τομείς. Η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να ενισχύσει την επικοινωνία και το συντονισμό με την τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να εμπλουτίσει περαιτέρω τη συνεργασία. Ο Akar συμφώνησε με τις παρατηρήσεις του Xu Qiliang σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο στρατών, και εξέφρασε την επιθυμία του να εμβαθύνει περαιτέρω τις ανταλλαγές και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο στρατών. Ο Qi Jianguo, αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, έλαβε επίσης μέρος στη συνεδρίαση.

http://www.fox2magazine.net/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Αναβάθμιση Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας Σαγκάης 

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ, ΙΣΩΣ, ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2000. Η ΚΙΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΥΖΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΑ. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΒΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ Η ΚΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ "ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. "Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ". Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΚΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ. ΟΧΙ ΦΙΛΟΣ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ. ΟΤΑΝ ΔΕΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

No comments :

Post a Comment