13/05/2013

ΡΩΣΙΑ: Υπερ-όπλο με αρχή λειτουργίας και αποτελέσματα ανάλογα της πρόσκρουσης μετεωριτών

Υπερ-όπλο το οποίο βασίζεται στα καταστροφικά αποτελέσματα της υπερ-υπερηχητικής πρόσκρουσης ενός σώματος στην επιφάνεια της Γης ετοιμάζουν τα ρωσικά ερευνητικά κέντρα. Πρακτικά ετοιμάζουν ένα όπλο το οποίο θα έχει αρχή λειτουργίας και αποτελέσματα όπως αυτά που έχουν οι μετεωρίτες: Τεράστια ταχύτητα κατά την στιγμή της πρόσκρουσης επάνω στον στόχο, κάτι που απαλείφει την ανάγκη πολεμικής κεφαλής, αφού τα καταστρεπτικά αποτελέσματα είναι πολλαπλάσια οποιασδήποτε συμβατικής πολεμικής κεφαλής και ανάλογα με αυτά των πυρηνικών εκρήξεων. Ότι συνέβη δηλαδή, με την καταστροφή του πλανήτη και την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Στόχος είναι η καταστροφή πόλεων, Ομάδων Μάχης αεροπλανοφόρων, μεγάλων συγκεντρώσεων στρατευμάτων κλπ με μία μόνο βολή και χωρίς τα μόνιμα ραδιενεργά αποτελέσματα μιας πυρηνικής έκρηξης. Θα μπορεί να εκτοξεύεται και από βομβαρδιστικά αεροσκάφη και από πλοία και από το έδαφος. Στο πρόγραμμα εμπλέκονται περισσότερες από 75 εταιρείες και το πρώτο πειραματικό βλήμα αναμένεται να είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρια.

Το σχέδιο βασίζεται σε έρευνες που είχαν γίνει επί Σοβιετικής Ένωσης και είχαν σταματήσει επί 23 χρόνια λόγω έλλειωης χρηματοδότησης. Συντονιστής της όλης προσπάθειας είναι η Tactical Missiles Corporation και το βλήμα υπολογίζεται ότι θα αναπτύσει ταχύτητα 10-12 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου. Θα έχει διαστάσεις ενεός βαλλιστικού πυραύλους, περίπου, και με μία βολή θα μπορεί να καταστρέφει συστήματα τα οποία είναι ανεπτυγμένα σε ακτίνα 10 χλμ. από το σημείο της πρόσκρουσης. Αν σκεφθούμε ότι ένα πέτρωμα μετεωρίτη σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, στην πόλη Τσέλιαμπινσκ κατέστρεψε ένα ολόκληρο κτίριο, καταλαβαίνουμε τα αποτελέσματα σε μια Ομάδα Μάχης, όταν ένα βλήμα μήκους 15 μέτρων π.χ. πλήξει την ειφάνεια της θάλασσας έστω σε απόσταση ενός μιλίου από το σημείο που θα πλέει το αεροπλανοφόρο. Το τσουνάμι που θα δημιουργηθεί θα στείλει σε δευτερόλεπτα στο βυθό ολόκληρη την Ομάδα Μάχης.  Σε δηλώσεις του ο Αλεξάντερ Χραμτσίκιν του Ινστιτούτου Πολιτικών και Στρατιωτικών Αναλύσεων στη Μόσχα, τόνισε ότι "Η υπεροχή των ρωσικών ινστιτούτων σε θέματα φυσικής και διαστημικών υλικών έχει κάνει δυνατή την ανάπτυξη ενός όπλου για το οποίο θα περάσουν πολλά χρόνια πριν υπάρξει απάντηση"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Με τον τομέα της υπερ-υπερηχητικής τεχνολογίας (ο υπερθετικός του supersonic που σημαίνει υπερηχητικός) ασχολείται η ρωσική αμυντική βιομηχανία και όπως λέγεται χαρακτηριστικά «δεν ξεκίνησαν από το μηδέν». Επί της ουσίας πρόκειται για πυραύλους με την καταστρεπτική δυνατότητα ενός πυρηνικού όπλου, χωρίς όμως να φέρει μη συμβατική κεφαλή, αφού αξιοποιεί την τρομακτική κινητική ενέργεια που αναπτύσσει λόγω της ταχύτητας. Στο πρόγραμμα εμπλέκονται περισσότερες από 60 εταιρίες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι προσπάθειες που ξεκίνησαν το 2009, αξιοποιούν επιτεύγματα από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και τελούν υπό την αιγίδα της κρατικής «Tactical Missiles Corporation». Όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, η έλλειψη χρημάτων είχε οδηγήσει σε αναστολή των φιλόδοξων σχεδίων τα οποία είχαν μείνει στο στάδιο του σχεδιασμού των συστημάτων.

Πλέον, οι Ρώσοι επιστήμονες εκμεταλλεύονται τα νέα υλικά που υπάρχουν, νέες συσκευές που έχουν αναπτυχθεί, αλλά και τις νέες διαδικασίες και τους νόμους που έχουν θεσπιστεί για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων. Όπως δηλώνει ο Αλεξάντερ Χραμτσίκιν του Ινστιτούτου Πολιτικών και Στρατιωτικών Αναλύσεων στη Μόσχα, ένας υπερ-υπερηχητικός πύραυλος μπορεί να ταξιδεύει προς τον στόχο του με ταχύτητα ακόμα και δέκα φορές αυτή του ήχου. Στόχος της Ρωσίας δεν είναι να προλάβει τις ΗΠΑ που αναμένεται να έχουν στο οπλοστάσιό τους τέτοιους πυραύλους κάποια στιγμή το διάστημα μεταξύ 2015-2018, αλλά να ολοκληρώσει τη δική της έρευνα και να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα στη βάση της δικής της, παραδοσιακά διαφορετικής, φιλοσοφίας.

http://www.defence-point.gr/news/?p=75488

1 comment :

  1. Anonymous13/5/13 23:58

    Ότι να'νε, το defencet πλέον έχει την αξιοπιστία τις pravda.

    ReplyDelete