18/04/2013

Μερικές από τις προτεινόμενες ενέργειες αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων στον αέρα και την θάλασσα

- Άμεση προώθηση σε επιλεγμένα αεροδρόμια νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μαχητικών αεροσκαφών αναχαίτισης.
- Αναδιάταξη των αντιαεροπορικών –αντιβαλλιστικών συστημάτων μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς π.χ TORM1, Patriot PAC3.
- Εντατικότερος έλεγχος του FIR Αθηνών και ειδικότερων περιοχών από τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και έλεγχου Erieye /Embraer-145H της 380 Μοίρας. Μεταφορά των στοιχείων και ειδικότερα των υπερπτήσεων στο μικτό αεροπορικό κέντρο επιχειρήσεων του NATO (CAOC-7) στη Λάρισα και εκμετάλλευση των υπολοίπων.
- Μόνιμη παρουσία ενός ιπτάμενου ραντάρ EMB-145H AWE &C ERIEYE στην Κρήτη προκειμένου να αξιοποιηθεί επικουρικά από το Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου για απόκτηση πιο αναλυτικής εικόνας.
- Δημιουργία περιφερειακού Κέντρου Διοίκησης και Ελέγχου στην Κρήτη με τομέα αρμοδιότητας την Αν. Μεσόγειο με μετασταθμεύσεις αναλόγων οπλικών συστημάτων. Αντίστοιχο Κέντρο θα μπορούσε να υπάρχει και στην Κύπρο, επιτρέποντας τον καλύτερο συντονισμό του ελέγχου και της επιτήρησης της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ των δύο νησιών
- Η ανάπτυξη και εγκατάσταση δύο ραντάρ βραχέων κυμάτων με κάλυψη πέραν του ορίζοντα (HF OTH Radar) στην περιοχή της Αν. Κρήτης και ενός συστήματος ταυτοποίησης στόχων ADS (Automatic Dependant Surveillance. Η ταυτοποίηση μέσω transponders AIS ή IFF) αποτελεί μονόδρομο για την πολεμική αεροπορία και χάρη στη μεγάλη εμβέλεια αυτών των ραντάρ (200 ν.μ.) γνωρίζει η Π.Α ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει σε ένα τόξο που ξεκινά από τα παράλια της Μ. Ασίας και επεκτείνεται μέχρι μερικά μίλια από τις ακτές της Αφρικής.
- Άμεση ενεργοποίηση των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας και μέγιστη επιχειρησιακή αξιοποίηση όλων των υπαρχόντων ναυτικών μέσων π.χ φρεγατών υποβρύχιων παντός τύπου που είναι κρίσιμα για τον έλεγχο των εθνικών χωρικών υδάτων και όχι μόνο.

Τέλος, φτάνει πια δεν είναι δυνατόν τα Γενικά Επιτελεία να έχουν καταστεί γραφεία καταγραφών των τουρκικών δραστηριοτήτων της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού και να ενημερώνουν τα ΜΜΕ καθημερινά με δελτία τύπου. Η κατάσταση πρεπει να αλλάξει πριν να είναι αργά. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα μιας ανήμπορης ηττοπαθής και φοβισμένης Ελλάδας η οποία δεν μπορεί να ασκήσει ούτε τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα.

http://www.onalert.gr/stories/tourkikes-prokliseis-arithmoi-kai-anoxi-pou-exorgizoun
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
, Ταξίαρχος(εα)
 ΜΑ ., Διεθνείς Σχέσεις 
PhD.  Επιχειρησιακή Οργάνωση

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ, Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΥΠΟΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ...ΕΜΠΛΟΚΗ;;; ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΡΙΨΗ;;; ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΕΝΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΠΥΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011: ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ

1 comment :

  1. Anonymous18/4/13 12:27

    -Να την βράσω την προώθηση αν είναι απλά για πτήσεις αναγνώρισης. Ας αρχίσουν να πετούν πάλι οπλισμένα τα αεροσκάφη που σηκώνονται ήδη για αναγνωρίσεις κι ας κάνουν αναχαιτίσεις όπως τις προ τζέφρυ εποχής.
    -Να μας πει ποιος ο λόγος της αναδιάταξης, που βρίσκονται τώρα, δλδ μας λες πως τα αντιαεροπορικά τα έχουμε σε άσχετα σημεία που δεν μπορούν να καλύψουν εναέριο χώρο που θα έπρεπε να καλύβουν?
    -Το ΝΑΤΟ κι οι αμερικάνοι ξέρουν πότε σηκώνονται και μύγες στο αιγαίο, δεν χρειάζεται καν να τους επισημαίνουμε τις παραβιάσεις, αυτό γίνεται για γραφειοκρατικούς λόγους. Παρ' όλα αυτά το γαμήδι το Awacs καλό θα είναι να μην το έχουμε μόνο για ασκήσεις και βοήθεια των συμμάχων μόνο.
    Το συμπέρασμα είναι ότι μας δουλέυη ψιλό γαζί ο χρηστάκος, στις τελευταίες παραγράφους μιλάει για μη μάχιμες πλέον μονάδες που δεν γίνεται να ανταποκριθούν σ'αυτά που πρέπει, τα υπάρχοντα μέσα που θέλει να "ενεργοποιήσει άμεσα" πολλή απλά δεν υπάρχουν. Η χώρα χρειάζεται τα τανκς που μας δίνουν τσάμπα για αρχή ώστε να επέλθει απεμπλοκή απ'τα γερμανικά εξοπλιστικά που ποτέ δεν υλοποιούνται όπως πρέπει, άμεση συμπαραγωγή πολεμικών αεροσκαφών με ελληνικές τροποποιήσεις πάνω τους, εγχώρια παραγωγή πυρομαχικών για τα άρματα και κατασκευή εθνικού όπλου στα πρότυπα των καλάσνικοφ. Χρειαζόμαστε εθνική αμυντική βιομηχανία, ελληνικό αεροσκάφος με τα χρόνια, ελληνικό τανκ, ελληνικό πιστόλι, όλα τα άλλα είναι ανέφικτα με την πορεία που έχουμε.

    ReplyDelete