27/04/2013

Επίσκεψη Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας στην 126 ΣΜ

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης με φόντο δύο από τους οκτώ εκτοξευτές 5Ρ85ΤΕ του αντιαεροπορικού συστήματος S-300PMU1. Δεξιά φωτο, επί αντιαεροπορικού συστήματος TOR-M1 της 11 ΜΚΒ.

Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης επισκέφθηκε στις 24 Απριλίου την 126 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ)/Αεροπορική Βάση Ηρακλείου στην Κρήτη, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον χώρο των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και TOR-M1 της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΜΚΒ). Επιπλέον, ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή δραστηριότητα της Μονάδας. Υπενθυμίζεται ότι η 11η ΜΚΒ διαθέτει δύο πυροβολαρχίες αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU1 και τέσσερα αντιαεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς TOR-M1. Το 2011 πραγματοποιήθηκε λεπτομερής έλεγχος των εκτοξευτών, των βλημάτων, του ραντάρ έρευνας, των ενσύρματων και ασύρματων ζεύξεων δεδομένων με το Κέντρο Ελέγχου Διοίκησης των πυροβολαρχιών από κλιμάκιο Ρώσων τεχνικών, οι οποίοι πιστοποίησαν την αποτελεσματική τους λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυαναμενόμενη πρώτη βολή του αντιαεροπορικού συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα τέλη του προσεχούς Μαίου ή αρχές Ιουνίου.

http://strategyreports.wordpress.com/

1 comment :

  1. Anonymous28/4/13 11:40

    Να κάνετε την προγραμματισμένη βολή και να το έχετε ανακοινώσει κιόλας όσο το δυνατόν νωρίτερα και με λεπτομέρεια που να προλάβουν οι απέναντι να σηκώσουν καμιά 20αριά αεροσκάφη να πειραματιστούν λιγάκι.

    ReplyDelete